salsa senzacija

Cijeli klub postaje veliki plesni podij: Najavljen koncert FiloSofíe

21.04.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Pravi audio-vizualni spektakl priprema se za 29. travnja u klubu Boogaloo gdje će se održati veliki koncert FiloSofíe. Jedinstveni po mnogočemu, sada planiraju pretvoriti cijeli klub u veliki plesni podij te tako obilježiti Svjetski dan plesa

FiloSofía je međunarodno priznat autorski salsa bend iz Zagreba i Ljubljane. Okuplja pet autora, a to su Sofija Široka (tekst), Miron Hauser (glazba i aranžmani), Luka Žužić (glazba i aranžmani), Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta (glazba i tekst) i Darko Sedak-Benčić (glazba, aranžmani) koji je ujedno i voditelj i producent ansambla.

Talentirani i prepoznati po vrhunskim koncertima i atmosferi koju donose publici, sada planiraju zaista nešto veliko. Svi plesači, plesne škole i klubovi, ali i oni koji vole dobru glazbu i dobar ritam, pozvani su u zagrebački Boogaloo 29. travnja s početkom u 20 sati. Svakako idealna prilika za sve obožavatelje latinoameričke glazbe jer će FiloSofía svirati svoje najplesnije salsa pjesme, a prije i poslije koncerta moći će se nastaviti plesati uz DJicu Teu.

Njihovu glazbu slušaju obožavatelji iz Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Europe na radio postajama i plesnim podijima diljem svijeta. FiloSofíju posebno cijene u samoj kolijevci salse, u Kolumbiji i u New Yorku. Sastav je 2019. godine izdao prvi album Nuestra Historia. Uslijedile su reakcije iz cijelog svijeta, što od obožavatelja, što od glazbenih kritičara. Nakon prvog albuma najavili su sljedeći album dvjema uspješnicama, singlovima El Teatro del Absurdo u 2020. i Adiós Saturno u 2021. godini. 2022. godine su završili snimanje 2. albuma Ba-Clave.

Njihova glazba obuhvaća različite latinoameričke žanrove poput salse, chachachá, danzóna, danzoneta, guajire, pachange, bombe, bolera i fusiona balkanske i kubanske glazbe. 

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 17 eura putem Entrio sustava.