11. studenog

Chansonfest se u zagrebačko kazalište Komedija

08.11.2021 u 15:59

Bionic
Reading

Ovim dugogodišnjim festivalom koji se održava pune 23 godine pod zagrebačkim nebom završit će i ovogodišnja festivalska sezona, a organizatori su se pobrinuli da unatoč još jednoj pandemijskoj godini okupe ugledne pjevače i kantautore

Ukupno 23 nove skladbe bit će predstavljene u četvrtak, 11. studenog, a ovogodišnji Chansonfest otvorit će i nekadašnji dugogodišnji umjetnički direktor i glazbeni veteran Hrvoje Hegedušić skladbom 'Ljubavi moja' za koju je stihove napisala Maja Perfiljeva, jedna od najpoznatijih hrvatskih pjesnikinja, stoji u najavi.

Osim nekoliko sastava i pjevača koji ovaj festival ne propuštaju i gotovo ga redovito odabiru za predstavljanje novih pjesama zanimljivo je da će svoj debi na njemu imati i Jure Brkljača, sjajan mladi glazbenik iza kojeg je već nekoliko hitova. Jure će otpjevati pjesmu „Kampo Kaštelo“, autora Miroslava Rusa, poznatog pop hitmajkera. Pored njega još je nekoliko debitanata poput Tajane Pavičević i Tarasa Tratinskog. Osim novih imena, na pozornici će svoje nove pjesme predstaviti i Ibrica Jusić, Vladimir Kočiš Zec, Igor Brešan, Nemanja Nešić, Mila Elegović, Barbara Suhodolčan & C'est la vie, Robert Funčić, Mladen Medak Gaga, Igor Brešan i mnogi drugi. Sve pjesme bit će odsvirane uživo u pratnji festivalskog orkestra pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića.

Još je jedna novost vezana uz ovogodišnji festival. Od ove godine, voditeljsku palicu preuzima mlada voditeljica Antonija Ćosić koju je publika upoznala kao voditeljicu „Vijesti iz kulture“ na Hrvatskoj radio televiziji, a vođenje festivala preuzet će od dugogodišnjieg voditelja i gotovo zaštitnog lica svakog Chansonfesta, Voje Šiljka.

Prema riječima Hrvoja Markulja, umjetničkog direktora Chansonfesta, odlične pjesme, jaki autori i dobro znani izvođači i ove su godine jamstvo kvalitete Chansonfesta koji će publika u kazalištu pratiti uz mjere distance dok će ga svi ostali zainteresirani moći slušati na valovima Radio Sljemena.