STAROST, LUDOST

Čeka nas ekstravagantni tulum u Klovićevima

04.10.2013 u 12:15

  • +10

Šetnja kroz izložbu Ekstravagantna tijela

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Zbor pritužbi koji će opjevati probleme s kojima se susreću penzići, nastup senior benda Blue Suede Shoes i performans Siniše Labrovića dijelovi su bogatog programa kojim se večeras otvara festival Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine u Klovićevim dvorima u 20 sati

Međunarodni festival Ekstravagantna tijela koji se od 2007. održava svake tri godine, ove godine posvećen je starosti. U znaku te teme proteći će i otvaranje festivala.

U 20 sati, otvara se zanimljiva izložba koja donosi radove domaćih i stranih umjetnika čiji radovi tematiziraju starost. Među ostalim izlažu jedan od najstarijih hrvatskih umjetnika Ivan Kožarić koji stvara i u svojoj 93. godini te Sanja Iveković, Mladen Stilinović i Goran Trbuljak. Tu su i inozemni umjetnici Ana Álvarez-Errecalde i Stahl Stenslie.

Osim prilike za razgledavanje izložbe, svi koji se večeras otpute u Klovićeve imat će prilike uživati u bogatom popratnom programu.
Nakon performansa Siniše Labrovića 'Molim te, sjedni kraj moje majke i reci joj nešto lijepo', slijedi nastup Zbora pritužbi koji na humorističan način ispjevava pritužbe starijih građana na već poznate melodije.

Na rasporedu je i svirka senior benda Blue Suede Shoes, nakon čega će u prizemlju atmosferu zagrijavati bend D'Elvis i DJ Smeđi Šećer.

Više informacija o festivalu potražite na internetskim stranicama.