GLAZBENA POSLASTICA

Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus 15. veljače u HGZ-u

08.02.2021 u 16:49

Bionic
Reading

Cantus Ansambl 15. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će treći koncert svog slavljeničkog ciklusa

Cantus Ansambl nastavlja slavljenički ciklus trećim koncertom koji će se održati 15. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu HGZ) u Zagrebu, a na programu će biti solistička djela hrvatskih skladatelja.

Djela Tomislava Uhlika, Igora Lešnika, Ive Josipovića i Frane Đurovića izvest će solisti i stalni članovi Cantus Ansambla harfistica Mirjana Krišković, pijanistica Srebrenka Poljak, violinist Ivan Novinc, trombonist Mario Šincek te udaraljkaš Marko Mihajlović.

Kako ističu iz ansambla, i ovaj koncert prati programsku potku cijelog ovosezonskog svečanog ciklusa koji se temelji na kontrastu djela hrvatskih antologijskih skladatelja, kakvi su zasigurno Stanko Horvat i Krešimir Šipuš, te najmlađe generacije hrvatskih skladatelja kojoj pripada i Krešimir Klarić.

Koncert će biti otvoren za publiku, ali će se moći pratiti i uz izravan prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija. Radijska snimka prijenosa koncerta bit će dostupna i u Slušaonici Hrvatskog radija.

U slavljeničkoj sezoni Cantus Ansambl zagrebačkoj publici predstavlja antologijska i repertoarna dijela 20. i 21. stoljeća, ali i praizvedbe najmlađe generacije domaćih skladatelja. Prva dva koncerta slavljeničkog ciklusa održana su 21. rujna i 23. studenoga prošle godine.

Ansambl je pod umjetničkim vodstvom Berislava Šipuša u posljednjih 20 godina izveo više od 700 skladbi, naručio nova djela od gotovo svih domaćih skladateljica i skladatelja te surađivao s najrelevantnijim solistima i dirigentima.

Cantus Ansambl proslavit će 20. obljetnicu vrlo bogatog i intenzivnog sudjelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj kulturnoj sceni svečanim koncertom na Muzičkom biennalu Zagreb, koji ove godine slavi 60. obljetnicu utemeljenja.