NAJBOLJI COVER

Astronaut pobijedio Eltona Johna i Daft Punk

03.01.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Slika 'Pilot 2', ulje na platnu, rad Michaela Kagana krasi omot albuma 'Big TV' benda White Lies i dobitnica je nagrade za najbolje umjetničko ostvarenje u natjecanju Best Art Vinyl za 2013.

'Članovi benda bili su vrlo iskreni i odmah sam osjetio kako su se dobro povezali sa slikom i koliko im je bilo bitno da postane naslovnica albuma', kazao je njujorški umjetnik Michael Kagan nakon što je primio nagradu.

Dizajn Paula Jacksona za hip hop duo Dan le Sac vs Scroobius Pip i njihov album 'Repent Replenish Repeat' na drugom je mjestu, a treću je nagradu dobila naslovnica albuma 'The North Borders' glazbenika Bonoboa


Dan le Sac vs Scroobius Pip

Među nominiranima našli su se i Daft Punk, Paul McCartney i Elton John

Već devetu godinu zaredom, dodjelu nagrada organizira Art Vinyl, tvrtka koja se bavi promocijom omota albuma kao umjetničkih djela. O pobjedničkom radu odlučuje glas publike.


Bonobo

Očito publika voli dizajn s referencama na svemirska putovanja, jer je dobitnik 2010. bila naslovnica albuma 'Surfing the Void' benda Klaxons, s prikazom mačke u astronautskom odijelu.

'Bilo je zanimljivo vidjeti da preferiraju tako tradicionalnu slikarsku tehniku kao što je ulje na platnu', kazao je Andrew Heeps, utemeljitelj i organizator nagrade Best Art Vinyl.