PROJEKT BLANK ON BLANK

Animirani Wallace priča o ambiciji

24.04.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Multimedijalna neprofitna udruga iz SAD-a Blank on Blank bavi se 'remiksiranjem' intervjua s poznatim umjetnicima, naročito razgovorima koji su pali u zaborav u digitalnoj eri, a njihov najnoviji uradak je animacija fantastičnog intervjua iz 1996. s piscem Davidom Fosterom Wallaceom

'Ako je vaša vjernost savršenstvu previsoka, nikada ništa nećete napraviti', ispričao je – između ostaloga – američki pisac David Foster Wallace 1996, kada je dao radijski intervju za Leonard Lopate Show. Riječ je o jednom od najzanimljivijih intervjua ovog autora, koji je u međuvremenu počinio samoubojstvo, ali i ostavio nekoliko književnih remek-djela, a sada je taj razgovor od zaborava spasila neprofitna udruga Blank on Blank.

Ona ima 'jednostavnu misiju: izabrati i transformirati zaboravljene intervjue novinara s različitim ikonama' te ih oživjeti za digitalnu eru, što se realizira u suradnji s PBS-om. To znači, primjerice, da se radijski intervjui animiraju te im se tako udahne novi život, pa je već objavljena zgodna animacija intervjua s Larryjem Kingom, u kojem slavni voditelj govori o zavođenju, te Jimom Morrisonon. Pjevač The Doors pak rapsodira o tome zašto je debelo lijepo.

Wallace je pak u svojem intervjuu govorio o ambiciji i njenom utjecaju na književni rad i život, a ispod možete pogledati i poslušati kako sve to izgleda.

Animirani intervju s Davidom Fosterom Wallaceom