NAGRADNJAČA

All about jazz u HNK Zadar

19.04.2013 u 08:51

Bionic
Reading

U četvrtak, 25.travnja u Velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru odzvanjat će zvuci jazza. Pretposljednji pretplatnički koncert Koncertne sezone HNK 2012./2013. s početkom u 20 sati, pod nazivom 'All about jazz' svojom će izvedbom uveličati Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta Saše Nestorovića.

Bit će to posebna večer jazza i iz razloga što će uz Orkestar po prvi put u Zadru nastupiti Lela Kaplowitz! Radi se o cijenjenoj hrvatskoj jazz pjevačici sa svjetskim glazbenim iskustvom.

Lela Kaplowitz nastupala je u najznačajnijim dvoranama u New Yorku kao što su Madison Square Garden, The Blue Note, Birdland, na prestižnim jazz festivalima diljem svijeta te s vrhunskim jazz glazbenicima (Arturo Chico O'Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Mark Rapp, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker). Godine 2009. osvojila je prvu nagradu stručnog žirija i publike na natjecanju u Finskoj te dobila titulu Lady Summertime

Na zadarskom koncertu virtuozna će pjevačica predstaviti skladbe koje piše sa svojim suprugom, višestruko nagrađivanim američkim pijanistom i skladateljem Joeom Kaplowitzem. Uspješan jazz dvojac će uz potporu HRT-ovih jazz glazbenika izvesti 'Blues in red hook', 'Home', 'I celebrate the life', 'Please say', 'Sisters', 'With every breath', 'I love myself' i 'Keep on going'.

Njihova glazba bit će rezervirana za drugi dio koncerta, dok će se za uvod izvoditi 'Jazz opener Roots' Silvija Glojnarića, 'Daybreak' Ryana Saranicha i 'Balrog od morgula' Marija Igreca i Dubravka Palanovića.

Koncert Jazz orkestra održava se uz potporu Ministarstva kulture RH.

Tportal.hr je za ljubitelje jazza pripremio 2x2 ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Branko Burčul
Ivana Devčić