BEZ RATA, POLITIKE I NASILJA

Aleksandar Popovski ima premijeru u zagrebačkom HNK

06.12.2012 u 11:27

Bionic
Reading

Predstava makedonskog redatelja 'Na Tri kralja ili kako vam drago' ima premijeru u petak, 7. prosinca, a dramaturginja Ana Tonković Dolenčić je opisuje kao 'sapunicu, ali bez ikakvih negativnih konotacija'

Aleksandar Popovski, kojemu je rad na predstavi 'Na Tri kralja ili kako vam drago' prva suradnja s HNK Zagreb, kaže da je uživao raditi s ansamblom Drame HNK Zagreb, ali da je dugo tražio tekst kakav je želio: bez rata, politike, nasilja, krize i recesije.

Premijera novog Shakespearea na sceni HNK Zagreb predviđena je za petak, 7. prosinca, a predstava je jučer predstavljena na konferenciji za novinare, na kojoj su novinari mogli vidjeti njezin početak.

Dramaturginja predstave Ana Tonković Dolenčić kaže da je predstava zamišljena kao rasprava o ljubavi te da se u 'konstrukciji' teksta služila još nekim Shakespeareovim tekstovima, prije svega sonetima.

'To je prava ljubavna priča, bajkoviti tekst. Sapunica, ali bez ikakvih negativnih konotacija jer sve je tu: brat i sestra blizanci, izgubljeni i nađeni, brodolom koji su preživjeli, njihova potraga za ljubavlju', objasnila je.

Scenografi su Numen i Ivana Radenović, kostimografkinja je Jelena Proković. Na sceni su jake snage HNK Zagreb: Bojan Navojec, Iva Mihalić, Olga Pakalović, Goran Grgić, Alma Prica, Ivan Glowatzky, Luka Dragić, Livio Badurina, Krunoslav Šarić