MEĐUNARODNI PROJEKT

Pikettyjev 'Kapital' otvorio novu sezonu Scene F22

10.09.2015 u 18:03

  • +3

Studentska predstava 'Kapital' u režiji Ivice Buljana

Izvor: Promo fotografije / Autor: Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

Bionic
Reading

Izvedbom međunarodnog studentskog projekta 'Kapital', pod mentorstvom i u režiji Ivice Buljana, otvorena je u srijedu nova sezona javnih izvedbi studentskih projekata na Sceni F22

U okviru projekta l'Ecole des Maîtres, kazališni redatelj Ivica Buljan s mladim glumcima iz Francuske, Italije, Portugala, Belgije, Hrvatske i Slovenije radio je na projektu 'Kapital', razvijenim na osnovi čitanja temeljnog djela francuskoga ekonomista Thomasa Pikettyja posvećenoga mehanizmima suvremenoga kapitalizma.

U projektu, uz međunarodne kolege, sudjeluju studenti glume Akademije dramske umjetnosti Luca Anić, Ivan Colarić, Silvio Mumelaš i Petra Svrtan.

Akademija dramske umjetnosti u ožujku ove godine otvorila je F22 - Novu akademijsku scenu u dvorištu Frankopanske 22 u Zagrebu. Predstavljanje projekata međunarodne suradnje nastavit će se gostovanjem predstave 'Manipulacije' u režiji Bojana Jablanovca 24. rujna u 20 sati.

Predstava prikazuje niz slika i situacija na temu manipulacije povjerenjem, a nastala je u međunarodnoj koprodukciji organizacije Via Negativa iz Slovenije, mađarskog kazališta Csiky Gergely, Festivala TESZT iz Rumunjske, udruženja MASZK i festivala THEALTER iz Mađarske te Kosztolányi Dezső, festivala DESIRÉ i INFANT iz Srbije.

Gostovanje je organizirano u suradnji Akademije dramske umjetnosti i Eurokaza u sklopu festivala Eurijal.

Pored navedenih projekata, u pripremi su studentske ispitne predstave u režiji studentica kazališne režije Lee Anastazije Fleger i Morane Novosel, a premijerne izvedbe imat će početkom nove akademske godine.

Ulaz na sva događanja je slobodan.