ZLATAN VEHABOVIĆ:

'Umjetnost je sizifovski posao'

31.10.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Umjetnik koji je oslikavanjem novog modela Peugeota dao svoj doprinos humanitarnoj akciji razminiranja '208 protiv mina' u intervjuu govori kako je predstavio taj projekt u sklopu festivala 'Croatie, la voici' te otkriva što je utjecalo na njegove umjetničke preokupacije

Mladi slikar Zlatan Vehabović (1982) koji spada među najzanimljivije domaće suvremene umjetnike oslikao je Peugeot 208 koji će biti doniran u okviru projekta Peugeot Hrvatska.

Naime, Peugeot Hrvatska i Ured za razminiranje organizirali su dobrotvornu akciju - aukciju modela Peugeot 208 ZV pod nazivom '208 protiv mina'. Cilj ove humanitarne akcije je prikupiti najmanje 120.000 kuna za razminiranje približno 40.000 m² teritorija u Republici Hrvatskoj na području Zadarske županije.

U online aukciji za automobil na tportalu, kao i pojedinačnim donacijama za razminiranje mogu sudjelovati svi zainteresirani građani Republike Hrvatske.

O oslikavanju Peugeota te iskustvu prezentacije projekta u Parizu u sklopu festivala 'Croatie, la voici' razgovarali smo s renomiranim slikarom te mu pružili priliku da gledateljima predstavi i druge aspekte svog umjetničkog djelovanja.