208 protiv mina

ZA SVAKOG PONEŠTO

Peugeotove zvijezde pariškog autosalona

Pariški i frankfurtski autosalon bijenalno se izmjenjuju u svjetskom automobilskom kalendaru. 2012. bila je godina pariškog autosalona, a kao i svaki put dosad, Peugeot na domaćem terenu nije razočarao

PEUGEOT
Peugeot 2008
Francuzi su zavrtjeli brojnim glavama na ovogodišnjem salonu, kako zbog atraktivnih koncepata, tako i zbog pojedinih prijedloga budućih serijskih automobila.

Najviše pažnje i simpatija publike, očekivano, pokupio je superautomobilski koncept Onyx o kojem više možete pročitati klikom na link ovdje, međutim ništa manje znatiželjnih pogleda nije privukao ni 2008 crossover.

Iako je riječ o konceptu, automobil izgleda i više nego spreman za cestu, pa ne čudi što je Peugeot i službeno potvrdio kako ćemo ga u prodajnim salonima vidjeti već iduće godine. Pod poklopcem će se, kao i u Port de Versaillesu, naći 1,2-litreni trocilindrični turbopunjeni benzinac sa 110 KS.

peugeot
Peugeot XY
Za one koji preferiraju individualnost i performanse Peugeot je pokazao 208 GTi i superluksuzni 208 XY. Prvi dolazi s poznatim 1,6-litrenim turbopunjenim benzincem koji sada razvija 200 KS, te je pritom lakši od prethodnika za čak 165 kilograma što bi ga trebalo učiniti pravim nasljednikom legendarnog 205 GTi-ja. Više o automobilu možete pročitati klikom na link ovdje.

208 XY pak nudi se u šest specijalnih premaza, a kupac će ga moći individualizirati do posljednjeg detalja. Automobil će biti dostupan s dvije verzije 1,6-litrenih e-HDI dizelaša (92 i 115 KS), te dvije verzije 1,6 turbobenzinaca sa 120 i 155 KS.

Oba automobila u prodaji bi se trebala naći već početkom iduće godine.
Sve o temi: 208 protiv mina
Još vijesti o temi