komentar renata baretića

ZGang-shui: Držite se ovih sedam pravila da vam DOR(H) ne priredi kakvo ranojutarnje iznenađenje

Renato Baretić
Renato Baretić
Više o autoru

Bionic
Reading

Ako je neka od vaših nekretnina u sasvim friškoj novogradnji, nemojte je upisivati na sebe, niti na ikoga svoga. Brojač novca smjestite na krajnju jugoistočnu točku nekretnine, tzv. točku novca, bilo kakav predmet ispod kreveta ozbiljno ometa prolaz pozitivnom Ch'iu (ilitiga POR-u, prema W. Reichu koji je vjerojatno mislio na Prijatelje, Odvjetnika i Rodbinu)... samo su neki od savjeta našeg komentatora

Na svojoj grayweb stranici ZGang-shui.hr dobivam svakodnevno na desetke pitanja, često i ona na koja sam već višekratno davao odgovore. I to me sad već pomalo zamara, čak i ako samo kopipejstam, pa evo koristim pruženu priliku da zloupotrijebim ovu kolumnu za objedinjavanje tih odgovora na najčešće postavljana pitanja i time si barem malo rasteretim posao tamo.

Prvo: sve vaše nekretnine trebale bi biti na različitim nadmorskim visinama i geografskim koordinatama, čak i ako su u istom gradu ili manjem naselju. Ne gomilajte sve na istoj lokaciji – raspršenost oslabljuje negativni Ch'i usmjeren prema vama, te ga, što je dislociranost veća, gotovo u potpunosti neutralizira.

Drugo: pred ulaz u svaku od nekretnina (barem samo ispred glavnog ulaza, ako mislite da bi bilo odveć napadno postaviti je nad svaki prozor) instalirajte nadzornu kameru sa što širim objektivom. Konveksne, ispupčene leće okrenute prema prilazu reflektiraju i odbijaju negativni Ch'i (odnosno DOR, prema Wilhelmu Reichu, provjerite slobodno na internetu, ali ne pitajte mene zašto je izostavio onaj završni 'H') a što je objektiv širi, to su i veći kutovi raspršivanja.

Treće: spavaća soba je jedna od sedam (uz dječju sobu, kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak, kupaonicu, WC i hodnik) ključnih prostornih čakri svake vaše nekretnine. Ako je krevet u njoj odvojen od poda, a bilo bi dobro da jest, ostavite taj prostor potpuno slobodnim. Bilo kakav predmet ispod kreveta ozbiljno ometa prolaz pozitivnom Ch'iu (ilitiga POR-u, prema spomenutom W. Reichu koji je vjerojatno mislio na Prijatelje, Odvjetnika i Rodbinu) i dopušta DOR-u da se dulje zadržava u vašem prostoru. Osobito valja paziti da ispod kreveta ne bude nikakva torba, vreća ili kutija s novcem koji vam je netko dao da ga nekome proslijedite, ili ga je pak netko proslijedio kako biste ga vi dobili.

Četvrto: blagovaonica je (uz dječju sobu, kuhinju, spavaću sobu, dnevni boravak, kupaonicu, WC i hodnik) također jedna od sedam ključnih prostornih čakri svake vaše nekretnine. To je mjesto okupljanja, zajedničkog uživanja, izgradnje povjerenja i osnaživanja emotivnih poveznica. Od iznimne je je važnosti za sidrenje POR-a u vašem životu, stoga se potrudite da u njoj bude ugodno svakom članu vaše obitelji, naročito onima na koje kanite uknjižiti neku od preostalih nekretnina.

  • +3
Zagreb: Policija u stanu u Radićevoj ulici koji se povezuje s uhićenim šefom HRT-a Kazimirom Bačićem / Ilustrativna galerija Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Peto: ukoliko je neka od vaših nekretnina u sasvim friškoj novogradnji, nemojte je upisivati na sebe, niti na ikoga svoga. Ako vam za šest mjeseci stigne kazna – platite je, jer cijena je daleko manja od one koju biste mogli platiti ako DOR prepozna vaše prezime na portafonu ili vratima, pa zauzme svih sedam prostornih čakri u njoj dok vas nema.

Šesto: ukoliko ste zidove i police u kojoj nekretnini ukrasili umjetničkim djelima, neka ona predstavljaju motive koji vas čine sretnima, ili barem zadovoljnima. Ukoliko pak ne možete odbiti poklon s nekim turobnim, onespokojivim motivom, radije ga sklonite u podrum, drvarnicu, garažu ili vikendicu (tzv. rezidualne prostorne čakre) omotanog u više slojeva nekog neprozirnog reciklabilnog materijala, pa za svaki slučaj napišite na nj 'iverica za onu stalažu gore'.

Sedmo: krajnja jugoistočna točka vaše nekretnine, u tome se mnogi slažu, vezana je uz uspjeh u financijama. 'Točka novca', tako je često nazivaju. Ona nipošto ne bi smjela biti zakrčena neredom, košem za smeće, ili bilo kakvim elektroničkim/električnim uređajem. Iznimka je jedino – brojač novčanica. Stoga, očistite krajnje jugoistočno mjesto u svakoj svojoj nekretnini i na njega postavite (ni za boga ne izravno na pod, nego na neki drveni stolić, najbolje od japanske trešnjevine ili senegalske baobabovine!) jedino taj brojač novca i ne zaboravite ga, obavezno, isključiti iz utičnice nakon svake uporabe, ma koliko to puta dnevno bilo. Pri nabavci takvog uređaja ne trebate mnogo tražiti: u srcu Zagreba postoji tvrtka koja se bavi upravo njima (ne smijem je sad reklamirati) i nudi cijeli spektar modela. Najskuplji je oko šest tisuća kuna (uredno broji snopove svih novčanica na kojima ne piše iznos veći od 500, ali veće vam i ne trebaju) ali njega vam nipošto ne preporučujem za glavnu nekretninu, onu na kojoj ste prijavljeni – stavite ga radije u neku od onih neuknjiženih o kojima Reichov DOR pojma nema. Za sve druge jugoistočne kantune postoje i baterijski brojači, samo par stotina kuna, skupa s punjačem i uputama. I uvijek možete reći da vam služe samo za brojanje, recimo, duplikata sličica nogometaša. Ambalažu u kojoj ste ih unijeli, dakako, pogotovo onu voluminozniju, smjesta razvrstajte i odložite u odgovarajuće reciklažne kontejnere, jer planet se sumanuto zagrijava, a i da vam DOR dr. Reicha ne priredi kakvo ranojutarnje iznenađenje, pa se posluži prvom kutijom koja mu se nađe pri ruci i onda je netko usnimi, pa složi tko zna kakvu izmišljenu priču.

Eto, nadam se da sam sad dopro do šire publike i da će pasti broj ponovljenih upita. Za sve ostale savjete i recepte, upratite me na grayweb stranici ZGang-shui.hr.

Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.