VITA JELA

Željka Markić – liderica talibanske Hrvatske

12.12.2013 u 16:21

Bionic
Reading

Željka Markić – liderica talibanske Hrvatske

Radije bih svoje dijete dala u dom za nezbrinutu djecu nego na posvajanje gay paru – izjavila je Željka Markić, liderica referendumske inicijative kojom se heteroseksualni brakovi pokušavaju ugurati u Ustav kako bi se iz hrvatskog pravnog sustava izgurala svaka mogućnost ozakonjenja istospolnih obitelji. Ali to još nije sve. Markić čak i odrastanje sa samohranim roditeljem proglašava neprirodnim okruženjem.

Kako se zahuktava kampanja za homofobni referendum, tako njegovi zagovaratelji sve više pokazuju svoje pravo lice. Nakon književnika Slobodana Novaka, koji je zapanjujuće primitivno vrijeđajući homoseksualce ispisao pravi manifest fašizacije hrvatskog društva, sada i šefica referendumskog pokreta svojim šokatno bešćutnim i isključivim izjavama demonstrira kamo zapravo smjera: sve što nije na liniji njihova svjetonazorskog fanatizma s one je strane normalnoga.

Željka Markić morala bi znati da su mnoge tradicionalne, heteroseksualne obitelji vrlo nezdravo i neprirodno okruženje za djecu. Jer im nedostaje ono osnovno što je za dobar život i razvoj djeteta nužno – a to je razumijevanje i ljubav. Morala bi znati da mnogi samohrani roditelji svojoj djeci sve to uspijevaju osigurati. Kao što dobru skrb i ljubav klincima mogu pružiti i homoseksualne obitelji.

Ideja da je za djecu bolje biti u domu nego u gay obitelji zapravo predstavlja zagovor logorskog uređenja države. Markić je eksplicitna u stavu da su domovi sretnije rješenje. Ali iz njenih izjava, kao i teksta akademika Novaka, implicitno slijedi potreba izolacije svih koji se ne uklapaju u njihova mjerila normalnosti. Ako je, po Željki Markić, samohrano roditeljstvo neprirodno, onda bi, valjda, i svu djecu iz takvih obitelji trebalo pospremiti u domove. Ako su, kako akademik Novak tvrdi, homoseksualci devijantne osobe, onda bi ih, vjerojatno, trebalo staviti izvan zakona i s one strane žice. Referendumski pokret „U ime obitelji“ nastupio je tvrdeći da mu je cilj zaštita, po njima, ugroženih tradicionalnih vrijednosti. Ali što dalje sve više pokazuje da su im namjere vrlo agresivne. Hrvatsku bi zapravo talibanizirali.