SPEKTAKULARNA NOVA REKLAMA SLAVNE DRAGULJARSKE KUĆE

Sorrentinova erotizirana oda Rimu za Bulgari

07.06.2022 u 17:43

Bionic
Reading

Nije nikakvo iznenađenje kad velike modne kuće angažiraju velika imena za reklamiranje svojih proizvoda. Ponekad je rezultat genijalan, ponekad je promašaj, ono što je upravo napravila slavna draguljarska kuća Bulgari bliže je ovom prvom.

Snimili su, naime, reklamu inspiriranu Rimom, u kojoj glume velike zvijezde Zendaya i Anne Hathaway. Ono što je, međutim, dodatno izazvalo pažnju jest izbor redatelja. 'Neočekivana čuda' (Unexpected Wonders), kako se spot zove, snimio je čovjek koji provjereno zna vizualno predočiti sve ljepote Vječnog grada, Paolo Sorrentino.

Autor koji je dobio Oskara za 'Veliku ljepotu', a ove godine bio nominiran za 'Božju ruku' doista je pravi izbor, jer njegove filmove - čak i neke manje uspjele - uvijek je krasila vizualna ljepota, pa je tako i u dvoipominutnom spotu kojim se predstavlja nova Bulgarijeva kolekcija po kojoj je spot dobio ime.

'Prihvatite topli poziv Rima i potražite veselje i čudo u svakom trenutku, blještavu ljepotu na iznenađujućim mjestima. Ostanete li znatiželjni, ostat ćete otvoreni beskraju blistavih prilika', pjesnički su sve skupa objasnili u objavi za javnost iz Bulgarija.

Spot je prigušeno erotičan, s višesmislenom igrom između Ann Hathaway i Zendaye. Kad prva prošapće 'U potrazi za čudima...', druga se nadoveže s 'nema kraja'. Hathaway s istim zanimanjem i žudnjom gleda u nakit od rijetkih dragulja i u Zendayu. Kroz cijeli filmić kao da namiguju jedna drugoj, unoseći neku sasvim drukčiju atmosferu od očekivane. Nakit je tu samo pokretač, a vrhunac tek dolazi na kraju koji ćete otkriti uz malo strpljenja. Doista malo, samo dvije i pol minute.

Ovaj posao je za svo troje aktera, redatelja i obje glumice, došao u vrijeme uistinu jake zaposlenosti. Sorrentino nakon uspjeha 'Božje ruke', filma o Napulju, Maradoni, a prije svega o Mediteranu, upravo snima adaptaciju istinite priče o ženi iz New Yorka spetljanoj s mafijom koja postaje doušnik FBI-a. Ann Hathaway je upravo u Cannesu predstavila 'Vrijeme armagedona', autobiografski film redatelja Jamesa Graya o odrastanju u Queensu u osamdesetima. Zendaya, pak, nakon što se proslavila u dvama nastavcima Spider-Mana i 'Dini', te kontroverznoj seriji 'Euforija' sada snima nastavak 'Dine' s Denisom Villeneuveom, te priprema tenisku dramu 'Challengers'.