ARCH Motorcycles

Keanu Reeves juri i na dva kotača

06.04.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Pitalica: Što dobijete ako uzmete aluminijski blok od 600 kilograma i svedete ga na samo 60 kilograma korisnog materijala? Odgovor: Elemente za motocikl marke ARCH Motorcycle. Zgodan reklamni podatak kojeg vjerojatno nitko ne zna, osim najzagriženijih ljubitelja motocikala

Ah, da – možda i poklonici filma koji znaju sve o svojim glumačkim ljubimcima. Zašto? Zato što su tvrtku ARCH Motorcycle 2011. suosnovali glumac Keanu Reeves i kalifornijski motociklist Gard Hollinger. U međuvremenu, ARCH je postao sinonim za nenadmašnu kvalitetu umotanu u elegantan i snažan motocikl koji je uistinu jedinstven za osobu koja ga posjeduje.

'Proces dizajna za svaki novi motocikl može započeti nečim jednostavnim poput ideje i skice na salveti. Od tuda se sve prebacuje u oblik računalno generiranog 3D modela, a potom u programer u strojarnici ARCH-a', kaže Hollinger.

Od strojeva koji rade precizne rezove pa do različitih komponenti motocikla, svaki korak izrade ARCH motocikala fino je podešen do savršenstva. A kada je u pitanju prilagodba, ARCH ima genijalan sustav koji osigurava da svaki kupac dobije točno ono što želi. Čini se predobro? I jest!

'Kada kupac izvrši narudžbu, prvo ga zamolimo da nam da neke vizualne primjere stvari koje očekuje, odnosno koje mu osobno najbolje odgovaraju. Zatim, računalni prikazi i mood board (ploča kao vrst vizualne prezentacije ili 'kolaža' od slika, teksta i uzoraka predmeta u kompoziciji, op.a), pokažemo kupcu kako će njihov motocikl na koncu izgledati. Dakle, ekipa ARCH-a i kupac zajednički usavršavaju prikaz dok ne bude točno onakav kakav treba biti', objašnjava Hollinger.

Nakon što su dijelovi napravljeni i spremni za sastavljanje, jedan od dva tehničara ARCH-a počinje sastavljati motocikl. Kako bi se osigurala kontrola kvalitete tijekom montaže, u ARCH-u isti tehničar radi na određenom motociklu od početka do kraja. Obično je potrebno između tjedan i deset dana da se stroj potpuno sastavi, nakon čega se priprema za isporuku.

Hollinger je za magazin Popular Mechanics nedavno rekao da je posebno ponosan na činjenicu da ARCH svoje motocikle proizvodi isključivo u SAD-u: 'To nije samo čast, već i neka vrsta odgovornosti, stvaranje radnih mjesta u zemlji i stvaranje proizvoda koji je američki proizvod. To je dio temelja naše tvrtke'.

Domoljubno, nema što! Hollinger se ujedno raduje budućnosti u kojoj se nada da će moći gledati kako sljedeća generacija ARCH motocikala dostiže nove visine.

A Keanu? On vozi svoje ARCH-eve i reklamira ih. Očito uspješno.