PUTOVANJA

Conde Nast Readers’ Choice Awards 2022: Hrvatska u top 15 svjetskih destinacija

05.12.2022 u 08:22

Bionic
Reading

Nakon što je tijekom posljednja dva desetljeća stalno spominjana kao nova, neotkrivena, 'best kept secret' destinacija, što ponekad zvuči kao niz 'utješnih' priznanja, Hrvatska je već godinama zapravo u ravnopravnoj utrci najatraktivnijih destinacija, zajedno s vodećim turističkim zemljama svijeta.

Nedavno je stigla i potvrda. Ove godine, prema popularnom izboru Condé Nast Traveler Reader’s Choice Awards, naša je zemlja svrstana među 15 'najboljih zemalja svijeta za putovanje'.

Naime, Hrvatska se na top listi ugledne turističke publikacije našla na 14. mjestu liste najboljih zemalja svijeta, s ocjenom 88,33, odmah ispred Maroka i Švedske te pet mjesta ispred sredozemnog takmaca Turske. U utrci s velikanima Sredozemlja — Italijom i Španjolskom — zaostajemo za samo pet, odnosno tri mjesta. Portugal je broj 1, s ocjenom 91,22, a slijede ga Japan, Tajland i Singapur.

U svom opisu Hrvatske, CNT navodi da je Hrvatska 'idealna za ljetni posjet' zbog lijepe obale, prekrasnih vila i divota Dubrovnika. Također, ponudili su i izbor 15 najboljih hrvatskih otoka. Kao najbolji hotel, park, istaknuli su Grand Park Hotel u Rovinju.

A što je na vašem popisu zemalja za putovanja? Ako ste poput većine ljudi, što više putujete, to više mjesta dodajete na svoj popis. Vjerojatno većina ipak najviše gleda na naš Stari kontinent, jednostavno jer je putovanje u europske zemlje jednostavnije i jeftinije. No, i čitatelji Condé Nasta iz cijeloga svijeta gledaju u istome smjeru. Naime, Europa je dominirala ovogodišnjim popisom pobjednika, podudarajući se s onim što smo anegdotalno čuli (i vidjeli na Instagramu) o tome kamo putnici odlučuju ići. Zemlje u izboru CNT-a najbolje su kao poželjne destinacije, i to prema odabiru samih putnika, odnosno ljudi poput nas (premda ih većina zasigurno zarađuje znatno više).