BLING - BLING

Alcatelov mobitel u sebi skriva pravi 'light show', no to nije sve

28.02.2017 u 07:20

Bionic
Reading

Alcatel je na sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni prezentirao nekoliko pametnih telefona. Pored modela koje naziva najjeftinijim 5-inčnim HD smartphoneom (A3) i najjeftinijim 5-inčnim 4G smartphoneom (U5), otkrili su i kitnjasti model A5 LED. Po čemu je on poseban i je li 'bling bling' sve što ima za reći?

Alcatel A5 LED je prvi pametni telefon kojem stražnji pokrov sadrži interaktivnu površinu prekrivenu LED-icama. Tvrtka ga je prezentirala kao idealnog partnera za mlade potrošače, no nije sve tek u kombiniranju različitih boja (i trošenja baterije).

'S modelom A5 LED, Alcatel donosi zabavne značajke poput LED obavijesti, jedinstvenih LED uzoraka i tema koje korisnici mogu sami stvoriti, a tu je i pobošljano multimedijalno iskustvo te više načina da se snime i podijele selfiji. Ukratko - idealan uređaj za one koji cijene zabavu i osobnost', izjavio je William Dowie, glava tvrtke za upravljanje portfeljem.

Alcatel poručuje da korisnici modela A5 LED mogu 'osvijetliti obavijesti različitim lightshow efektima za važne dolazne pozive, poruke, alarme i obavijesti s društvenih mreža', no za svakodnevno korištenje korisnici mogu imati i stalno aktivne teme za različit izgled kada god to odgovara. Jasno, tu je i raznobojna LED rasvjeta kada se sluša glazba.

Srce ovog 5,2-inčnog uređaja HD zaslona čini osmojezgreni procesor (MediaTek MT6753 čip), 2GB radne memorije, a tu je i 4G LTE povezivost. Prednja kamerica je razlučivosti 5MP, a integrira i bljeskalicu kako bi se mogli snimiti selfiji u svakom trenutku. Tu je, jasno, i odgovarajući softver za 'uljepšavanje'.

Uređaj će u Europi biti dostupan od svibnja po preporučenoj cijeni od 199 eura.

Upoznajte Alcatel A5 LED Autor: Alcatel