MOTO G5 i G5 PLUS

Motorola otkrila novu generaciju kraljeva srednje kategorije mobitela

27.02.2017 u 15:16

Bionic
Reading

Nakon nekoliko mjeseci glasina, Motorola je pod kineskim divom Lenovo otkrila svoje novitete G5 i G5 Plus. Riječ je o uređajima koji, baš poput poput prethodnika, postavljaju standard srednjeg tržišnog segmenta, pružajući izvrsne karakteristike za relativno nisku cijenu

5-inčni model Moto G5 u aluminijskom kućištu donosi FullHD zaslon, Snapdragon 430 čip, 2GB ili 3GB radne memorije (ovisno o tržištu), 16GB ili 32GB spremišnog prostora, glavnu kamericu od 13MP i prednju kamericu od 5MP. Koliko košta ovo zadovoljstvo? Svega 199 eura, ako je za vjerovati prvim informacijama.

Moto G5 Plus donosi nešto veći zaslon (5,2"), ali iste razlučivosti, uz Gorilla Glass zaštitu. Glavna kamerica je nešto niže razlučivosti (12MP). Ipak, Motorola navodi kako model G5 Plus donosi najnapredniju kamericu u svojoj klasi, a i od ranije je ponato kako nije u megapikselima sve. G5 Plus za razliku od manjeg modela može snimati i video u razlučivosti 4K, što ne čudi posebno s obzirom da joj srce čini snažniji Snapdragon 625. Tu je i baterija od 3.000mAh (200mAh više od običnog modela). Ovaj uređaj će biti nešto više cijene - 279 eura.


Oba noviteta stižu s najnovijim izdanjem mobilne platforme Android (Nougat), uz posebne i ranije poznate Motoroline dodatke poput Moto Display, Moto Actions i sl.

Ostale stavke uređaja su vrlo slične. G5 i G5 Plus donose integrirani čitač otiska prstiju, NFC, kao i sve druge značajke poznate s modernih pametnih telefona. Za prve dojmove je još rano, no čini se kako Motorola ima izvrsne nasljednike za popularnu G seriju.