NOVITETI S MWC 2017

Samsung ima novi Gear VR, a stigao je i osvježeni Galaxy Tab 3

27.02.2017 u 10:59

Bionic
Reading

Samsung je u suradnji s tvrtkom Oculus tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni predstavio novu konzolu Gear VR s upravljačem, kao i poboljšano izdanje tablet računala Galaxy Tab S3

Upravljač za Gear VR je moguće koristiti jednom rukom, a u Samsungu kažu kako su poboljšali interakciju pokreta s minimalnim kretnjama glave te dodali nove pokrete.

Upravljačka ploča nudi odabir i interakciju s aplikacijom za virtualnu stvarnost, omogućavajući različite pokrete kao što su pokaži, povuci i ispustiti, nagni ili pucaj, a tu je i okidač.

Na upravljaču su tipke za povratak na početni zaslon, glasnoću i povratak na prethodni zaslon, koji također nudi i remenčić za zglob.

Opremljen je 42-milimetarskim lećama s vidnim poljem kuta 101 stupnja, kao i tehnologijom naprednog ispravljanja iskrivljenih prikaza. Podržava mikro USB i USB tip C utor s unutarnjim pretvaračem. Imat će remen koji će držati upravljač kada ga ne koristite.

Kompatibilan je s uređajima serije Galaxy (S7 i S7 edge, Note5, S6 edge+ te S6 i S6 edge).

Predstavljeno je i osvježeno izdanje tablet računala Galaxy Tab S3. Dolazi sa SAMOLED zaslonom dijagonale 9,7 inča (24,6 centimetara) s podrškom za HDR te rješenjem Samsung Flow koje koristi biometriju kako bi potvrdilo identitet prilikom prijenosa uređaja te sinkronizira poruke i obavijesti. 

Poboljšana je i digitalna olovka S Pen, koja je dobila tanji vrh promjera 0,7 milimetara i pojačanu osjetljivost pritiska. Dolazi uz značajke kao što su Screen Off Memo za brzo zapisivanje bilješki i PDF Annotation za jednostavno uređivanje dokumenata i crtanje na profesionalnoj razini uz pomoć alata za unaprijeđeno crtanje.

Tab S3 opremljen je stražnjom kamerom s 13 megapiksela i autofokusom te prednjom kamerom s pet megapiksela. Također ima mogućnost proširenja memorije i veću energetsku učinkovitost uz sposobnost brzog punjenja, a podržava do 12 sati neprekinute reprodukcije video zapisa, tvrde u Samsungu.

Uređaj podržava i tipkovnicu Pogo bez potrebe za dodatnim punjenjem ili uparivanjem. To je ujedno prvi Samsungov tablet s ugrađenim četverostrukim stereo zvučnicima tvrtke AKG by Harman.