POVRATAK OTPISANIH

Vratila nam se legendarna Nokia 3310!

27.02.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Uz novo izdanje legendarne 'ciglice' stižu još tri modela s brendom finskog proizvođača, a vraća se i igra Snake, i to u Facebookov Messenger

HMD Global predstavio je tijekom sajma Mobile World Congress 2017 u Barceloni novu generaciju pametnih telefona Nokia. Linija namijenjena globalnom tržištu uključuje tri pametna telefona: modele Nokia 6, Nokia 5 i Nokia 3, kao i povratak nekad omiljene ciglice - Nokije 3310.

Svi modeli dolaze s podrškom za jednu ili dvije kartice SIM, operativnim sustavom Android 7.0 Nougat i značajkuom Google Assistant. Od drugog ovogodišnjeg tromjesječja trebali bi biti dostupni u Aziji i Pacifiku, Indiji, Bliskom Istoku, Africi i Europi.

Nokia 3310 novo je izdanje istoimenog legendarnog klasika mobilne telefonije, poznatog po iznimnoj izdržljivosti i robusnosti za uređaj te klase.

Nasljednik osvježenog dizajna bi trebao ponuditi vrijeme razgovora od 22 sata i trajanje stanja pripravnosti od mjesec dana. Bit će dostupan u crvenom, žutom, plavom i sivom izdanju, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 49 eura.


Globalno izdanje modela Nokia 6 između ostalog nudi puni HD zaslon dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara), kućište od jednog komada aluminija serije 6000 te pametno pojačalo s dvostrukim zvučnicima i sustavom Dolby Atmos. Uređaj će biti dostupan u četiri boje: crnoj, srebrnoj, plavoj i bakrenoj. Prosječna cijena bit će mu 229 eura.

Ograničeno izdanje Nokia 6 Arte Black poseban je model sa 64 GB memorije za pohranu i četiri GB RAM-a. Također će prosječno koštati 229 eura.

Nokia 5 također ima kućište od jednog komada aluminija serije 6000, uz IPS HD zaslon dijagonale 5,2 inča (13,2 cm) slamiranim zaštitnim staklom Corning Gorilla. Pogone ga Qualcommovi procesori Snapdragon 430 i grafički Adreno 505. Uređaj će biti dostupan u iste četiri boje kao i šestica, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 189 eura.

Nokia 3 nudi aluminijski okvir, zaslon dijagonale pet inča (12,7 cm) s laminiranim staklom Corning Gorilla te širokokutnim prednjim i stražnjim kamerama s osam megapiksela. Bit će dostupan u bijelom, crnom, plavom i bakrenom izdanju, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 139 eura.

Predstavljena je i linija dodatne opreme koja uključuje nekoliko modela slušalica, prijenosnih i Bluetooth zvučnika, punjača za auto, maskica i štitnika za zaslone.

S novim mobitelima stići će i novo izdanje igre Snake za Facebookov Messenger, u sklopu platforme Instant Games

Snake je prvi put bila dostupna na uređajima Nokia u kasnim devedesetim i od tada se pojavila na više od 400 milijuna telefona.

Kao i u izvornom izdanju, moći ćete upravljati kretanjem zmije po ekranu, jedući jabuke i bube kako bi prikupljali bodove. Što više zmija pojede, to je duža i teže ju je kontrolirati. Dostupno je šest razina, svaka s različitim postavkama i različitom zmijskom kožom, kao i tri brzine.

Moći ćete odmjeriti snage s prijateljima jedan na jedan ili kao grupa te provjeriti svoj status na ljestvici najboljih.