e, svašta

Za YouTube okot žirafe je - pornografija

24.02.2017 u 14:38

Bionic
Reading

Prijenos uživo dolaska na svijet male žirafe skinut je s popularnog internetskog video servisa zato što prikazuje seksualno eksplicitan sadržaj

U Animal Adventure Parku u Harpursvilleu u američkoj saveznoj državi New York vjerojatno ni sanjali nisu kako što će se dogoditi nakon što na YouTubeu pokrenu video prijenos uživo okota njihove žirafe.

Imali su najbolje namjere, naravno. Htjeli su djeci i nama odraslima diljem svijeta pružiti uvid u način na koji žirafe dolaze na svijet te nam dati priliku da ne samo vidimo nešto nesvakidašnje već i naučimo nešto novo.

Nema ništa loše u tome, zar ne? E, pa to mišljenje ne dijeli nepoznat netko ili nešto u YouTubeu. Prijenos je prekinut prije no što je petnaestogodišnja žirafa April uspjela okotiti svoje mladunče.

Na stranici parka na Facebooku stoji kako je prijenos žirafe uživo zabilježio oko 30 milijuna pregleda tijekom 12 sati. Ali, s popularnošću su stigli i problemi. Čini se kako je šačica ekstremista i pobornika zaštite prava životinja uspjela uvjeriti YouTube kako je riječ o seksualno eksplicitnom sadržaju ili golotinji.

U YouTubeu su potvrdili kako su prekinuli prijenos uživo te dodali kako uz ogroman opseg sadržaja na njihovom web odredištu - 400 novih sati videa svake minute - ponekad i pogriješe u procjeni. Kad su upozoreni na pogrešku, prijenos uživo je vraćen.

I još uvijek je aktivan.

Animal Adventure Park Giraffe Cam Izvor: Društvene mreže / Autor: Animal Adventure Park

Više: CNET