NOVA ZNAČAJKA

Na Instagramu sad možete objaviti deset fotki odjednom

23.02.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Nova značajka na Instagramu omogućuje vam objavu kolekcije do deset fotografija ili video zapisa u sklopu karusela kojeg vaši prijatelji mogu listati. Postat će dostupna gobalno za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS tijekom idućih nekoliko tjedana

Kad nova značajka postane aktivna pri objavi na Instagramu primijetit ćete dugme koje će omogućiti odabir više fotografija odjednom.

Možete obraditi do deset fotografija ili video zapisa pojedinačno, ili sve propustiti kroz isti filter. Isti opis i lokacija, kao i lajkovi i komentari, vrijedit će za cijelu objavu. Zasad sve fotografije moraju biti kvadratnog oblika.

Kad karusel podijelite na Instagramu, vaši će prijatelji vidjeti niz plavih točkica kao znak da objava sadrži više od jedne fotografije. Moći će listati naprijed-nazad. Prva fotografija, skupa s plavim točkicama, predstavljat će karusel na vašem korisničkom profilu.

Karuseli nisu novost na Instagramu. Pojavili su se kao oblik foto oglasa 2015. godine, čemu je prošle godine pridodan i video. Sad se putem njih može podijeliti do deset slika, ne samo pet.

Više: Tech Crunch  

Instagram now lets you share multiple photos and videos at once Izvor: Društvene mreže / Autor: Josh Constine