još malo pa gotovo

Apple u 'svemirski brod' useljava u travnju

23.02.2017 u 14:25

Bionic
Reading

Novi kampus futurističkog izgleda, koji se prostire na gotovo 709 tisuća kvadratnih metara, nosit će naziv Apple Park i imat će dvoranu nazvanu po Steveu Jobsu

Apple Park bit će spreman za useljenje više od 12 tisuća zaposlenika diva iz Cupertina od travnja ove godine. Selidba će trajati šest mjeseci, a paralelno će tijekom ljeta trajati završni radovi na samoj zgradi i parkovima.

Pokojni suosnivač Applea Steve Jobs, koji bi da je poživio 24. veljače napunio 62 godine, zamislio ga je kao središte kreativnosti i suradnje.

Appleov 'svemirski brod' u Cupertinu Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Glavna konferencijska dvorana u poslovnom kompleksu dobit će njegovo ime. Steve Jobs Theatre imat će tisuću sjedećih mjesta te ulaz napravljen od šest metara visokog staklenog cilindra promjera pedeset metara, koji podržava krov od metala i ugljikovih vlakana.

Apple Park također će imati centar za posjetitelje s trgovinom i kafićem otvorenim javnosti, fitnes centar za zaposlenike površine 9,2 tisuće kvadrata, pogone za istraživanje i razvoj pod strogim nadzorom... U parkovima će na raspolaganju biti šetnice i staze za trčanje, voćnjak, livada i ribnjak.

Čitav kompleks dizajniran u suradnji s tvrtkom Foster + Partners, tvrde u Appleu, bit će pogonjen energijom iz obnovljivih izvora, zahvaljujući solarnim panelima na krovovima snage 17 megavata.

Apple Park Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple