UZALUD KONTRA 'HEJTERA'

Donald Trump vlasnik je preko tri tisuće web stranica

22.02.2017 u 08:48

Bionic
Reading

Međunarodni konglomerat Trump Organization u svom vlasništvu ima preko 3.500 web stranica. I dok se takvo što ne čini čudnim, jer se u pravilu registriraju domene potencijalnih poslovnih poteza, budućih kampanja i sličnog, među Trumpovim stranicama je i brdo 'hejterskog' materijala

DonaldTrumpSucks.com, IHateTrumpVodka.com, TrumpRussia.com, TrumpFraud.org, TrumpScam.com samo je dio sadržaja u vlasništvu novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa. CNN Money je u nedjelju objavio podatak kako je u svojoj predsjedničkoj kampanji Trump kupio 93 domene, a s gotovo svakim poslovnim potezom kupio je i materijal koji bi mnogi iskoristili za potrebe humora ili kritike.

Nije u pitanju neki novi element. Još 2009. godine, nekoliko mjeseci od kontroverznog Trump Networka (kojeg Gizmodo opisuje kao kvazilegalnu piramidalnu prevaru), Trump je postao vlasnik odredišta TrumpNetworkFraud.com, TrumpNetworkPyramidScheme.com, TrumpNetworkPonziScheme.com i dr.

Donald Trump je još uvijek i vlasnik propalih poslovnih pokušaja poput Trump Vodka (uz naravno registrirane TrumpVodkaSucks.com), TheTrumpFolliesOnBroadway.com (propali pokušaj stvaranja Broadway showa) itd.

Koliko se god trudio (NoMoreTrump.com, TrumpOrganizationSucks.com, ImBeingSuedByTheDonald.com, ComplainToTrump.com, TrumpBlog.com, TrumpArmy.com, TrumpEmpire.com, DonaldTrumpPonziScheme.com), novi američki predsjednik nikad nije uspio u potpunosti prestići inovativne kritičare i one koji su se odlučili naći neku od bezbroj drugih slobodnih domena. Tako je npr. stranica ImpeachTrump.com danas posebno aktivna.

Internet je jednostavno nemoguće kontrolirati kako je on zamislio.

Via Gizmodo