KONFERENCIJE

Kako IT može pomoći turizmu? Odgovor će ponuditi konferencija 3T

20.02.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Časopisi Bug i Mreža pozabavit će se pitanjima spajanja, dodirnih točaka i ispreplitanja turizma i domaće IT industrije na konferenciji '3T – Tourism, Travel and Tech' koja će biti održana 31. ožujka u Hubu385 u Zagrebu

Kakav će Mediteran biti za pet ili 10 godina? Ako se ozbiljno bavite turizmom te ako se i u budućnosti želite bavite turizmom, ovo je pitanje koje si morate postaviti jer svi novi trendovi i tehnologije direktno utječu na vaše poslovanje, a iz dana u dan utjecati će sve više i više.

Časopisi Bug i Mreža pozabavit će se pitanjima spajanja, dodirnih točaka i ispreplitanja turizma, kao najvažnije grane hrvatskog gospodarstva, i domaće IT industrije, kao tehnološki najnaprednije i najprobitačnije, na konferenciji 3T – Tourism, Travel and Tech koja će biti održana 31. ožujka u Hubu385 u Zagrebu.

Glavni govornik će biti Luca Romozzi, viši direktor prodaje za regiju Europe, Bliskog istoka i Afrike u turističkoj platformi Sojern. Bit će govora o upotrebi tehnologije za proširenje turističke ponude, mobilnim plaćanjima, monetizaciji Instagrama, kako se boriti s lošim recenzijama na TripAdvisoru, digitalnom marketingu i nomadima...

'Konferencija 3T - Tourism, Travel and Tech je prva koja objedinjuje turizam i IT, kao vodeće i najvažnije grane hrvatskog gospodarstva. Tehnologija je ključ optimizacije i uspjeha u turističkom poslovanju, a konferencija 3T će vam pružiti odgovore kako najbolje iskoristiti suvremenu tehnologiju te poslovanje u turizmu učiniti učinkovitijim i boljim', ističe Oleg Maštruko, direktor konferencije.


Prema istraživanju Hrvatske gospodarske komore Turizam u 2016. godini Hrvatska od svih zemalja EU ima najveći udio turizma u bruto nacionalnom proizvodu (BDP).

'Turizam je djelatnost koja u Republici Hrvatskoj, u većini kriznih godina ostvaruje rast, odnosno pokazala je određenu razinu otpornosti na gospodarsku krizu.

To je djelatnost koja zapošljava šest do sedam posto ukupno zaposlenih, devizni prihod od turizma iznosi oko 18 posto u odnosu na BDP (najveći omjer u EU), a prošlogodišnja rekordna razina turističkih noćenja imala je pozitivan utjecaj na povoljnije ostvarenje državnoga proračuna u odnosu na planirano', navedeno je u analizi HGK.

Čak i male zemlje koje na prvi pogled poistovjećujemo s turizmom, kao Cipar i Malta, imaju manji udio turizma u nacionalnom proizvodu – 12,8, odnosno 14 posto.

Zanimljiv je i primjer Nizozemske, koja od turizma zarađuje, u apsolutnim iznosima, oko 50 posto više od Hrvatske, ali joj to u ukupnom BDP-u predstavlja sitniš od svega 1,8 posto.