SIGURNOST, NOVIM METODAMA

iPhone 8 možda uklanja jednu vrlo bitnu značajku

20.02.2017 u 12:44

Bionic
Reading

Novi dan - nove glasine vezane za iPhone 8, koji bi svjetlo dana trebao ugledati za nešto više od pola godine. Ovaj put informacije donose analitičari JPMorgana, koji navode da bi Apple mogao u potpunosti ukloniti TouchID, a razmišljaju i o odgodi integriranja bežičnog punjenja

iPhone bi mogućnost bežičnog punjenja mogao dobiti tek 2018. godine, navodi Harlan Sur iz JPMorgana. Apple i Broadcom već dvije godine surađuju na razvoju posebnog sustava bežičnog punjenja upravo za iPhone, no postoji vjerojatnost da će doći do odgode.

Glasine o bežičnom punjenju pojavile su se još davno, a donekle bi integracija tog sustava opravdala astronomsku cijenu nadolazećeg iPhonea 8. Zbog čega se u Appleu onda navodno premišljaju oko integracije? Sur navodi kako je posrijedi tek oprez. U Appleu se ne žele opeći poput Samsunga, kojeg je lanjski problem s baterijama koštao cijele serije uređaja.

S tim rečenim, iPhone 8 bi svejedno trebao imati stražnju stranu izvedenu od otpornog stakla, kako bi bežično punjenje bilo izvedivo i što učinkovitije. Postoji vjerojatnost kako Apple i Broadcom razvijaju rješenje koje će na ovaj način biti brže i bolje od postojećih na tržištu, a konkurencija ga neće moći iskoristiti.

Drugi analitičar JPMorgana, Rod Hall, izjavio je kako ne treba računati ni s TouchID sustavom prepoznavanja otiska prstiju na novom iPhoneu. Njega bi mogao zamijeniti skener očiju/lica, koji bi mogao biti mnogo sigurniji, i koji bi mogao raditi u vlažnim uvjetima, gdje se TouchID pokazao nepouzdanim.

Ako to pak bude slučaj, multifunkcionalni donji dio OLED zaslona novog iPhonea možda ipak neće izgledati kao što su neki analitičari predvidjeli...

Via Neowin, Forbes