TEHNO RECENZIJA

Slušalice Logitech G533 - robusne, elegantne i bežične

21.02.2017 u 08:59

Bionic
Reading

Kao i kod svakog para bežičnih slušalica koje dobijem na testiranje i ovdje sam na početku bio barem malo skeptičan. Nakon par tjedana testiranja moje sumnje su se pokazale uglavnom neopravdanima

Prije nego što krenemo priznat ću da imam uglavnom pozitivna iskustva sa slušalicama koje dolaze od ovog proizvođača. U drugu ruku, kao osoba koja voli kvalitetan zvuk, vjerujem da također razumijete toleranciju prema nedostacima koje gejmerski audio može imati. Pribrojite li ovome i da slušalice koje se povezuju putem Bluetootha u pravilu nemaju bog zna kakvu kvalitetu zvuka.

Tu dolazi dio u kojem me je novi model slušalica za gejming spektakularnog imena Logitech G533 zapravo ugodno iznenadio. Za početak, makar samo pakiranje nije ni približno fensi kao kod konkurencije, ono što dobivate unutra manjak glamura kompenzira kvalitetom. G533 dolazi sa USB-om koji slušalice povezuje sa vašim računalom, Mikro USB-om kojim ćete puniti bateriju te samim slušalicama omotanima u plastičnu vrećicu.

Ono što, iskreno, nisam očekivao je koliko solidan osjećaj ove plastične slušalice kad ih držite u rukama. Za razliku od G430 koje škripe kad ih krivo pogledate, ovaj headset jednostavno je solidna kombinacija tkanine i plastike. Plus svemu pridodaje vrlo elegantni i nenametljiv dizajn koji izbjegava dosadno LED osvjetljenje i agresivni dizajn te ga zamjenjuje decentnim minimalizmom koji u kombinaciji sa dostupnim kontrolama predstavlja jako dobar korak u pravome smjeru.

Na lijevoj slušalici nalaze se sve kontrole koje vam trebaju, uključujući zvuk, prekidač za slušalice i gumb za utišavanje mikrofona. Kad sam već kod mikrofona, vrijedi spomenuti da sam prilično zadovoljan. On uspješno utišava vokale poput 'P' i 'K', no problem je što nije ultra-osjetljiv. Ovo znači da sam ga morao približiti ustima kako ne bi morao glasnike govoriti. Drugim riječima, ako želite da vas čuju, pripremite se za malo intimnog dodirivanja sa mikrofonom.

Što se samog zvuka slušalica tiče, one su napravljene da emuliraju 7.1 surround zvuk putem Logitechevog softverskog paketa za gejming. Bez da idem u detalje, reći ću kako je niz opcija koje se nude po pitanju podešavanja samog zvuka i kalibriranja za pojedinu igru zbilja najbolje rješenje koje sam dosad vidio. Apsolutno sve što vam treba – od prebacivanja iz 7.1 u stereo, podešavanja surrounda i adaptacije pojedinoj igri ili aplikaciji je ovdje i što je najbitnije – vrlo je pristupačno i jednostavno za korištenje.

Sam zvuk, iskreno, varira zavisno o tome što mislite raditi. U pucačinama poput Overwatcha 3D zvuk dolazi kao pravi blagoslov, dok u mobama poput Heroes of The Storm i League of Legends on pridonosi imerziji no nije ni približno toliko utjecajan na samu igru. Kada znate točno otkuda dolazi zvuk, reagiranje na neprijateljsku paljbu postaje neopisivo lakšim.

Ono na što, doduše, imam prigovor je kvaliteta zvuka izvan igara. Slušanje glazbe uz Logitech G533 nije ni približno upečatljivo kao napucavanje negativaca. Basevi i visokotonci su prisutni, no sve zvuči jako prigušeno, dok cijeloj stvari definitivno ne pomaže bijeli šum koji se jako dobro čuje dok stanete s reprodukcijom. Što je još gore, Logitech Gaming Software nema baš neku luđačku podršku za obožavatelje glazbe, što otprilike znači da ćete sve pozitivne dojmove steći igrajući igre, a većinu negativnih radeći sve ostalo.

Tim rečeno, na kraju priče ne mogu reći da sam sa Logitech G533 dobio najbolje rješenje za gejmanje na PC-ju ikad, no koliko god doseže njegova prosječna cijena od oko 1000 kuna, mogu reći da ju opravdava. Kao ljubitelj vrhunskog zvuka osobno bi ih zaobišao, no valja uzeti u obzir da slušalice biram po kriterijima koji uključuju pravilo 'glazba na prvome mjestu'. Ukoliko zbilja tražite par kvalitetnih slušalica sa solidnom baterijom, mnoštvom opcija i jakim fokusom na gejming, s ovim solidnim headsetom zbilja ne možete promašiti.

 

Ime: Logitech G533 Wireless

Proizvođač: Logitech

Vrsta slušalica: bežične

Tip: zatvoreni

Zvuk: 7.1 digitalni, stereo

Platforme: PC

Baterija: 15 sati

Driver: pro-g 40 mm

Frekvencija: 20 Hz do 20 KHz

Impedancija: 32 ohma

Osjetljivost: 107 dB SPL/mW

Doseg: 15 m

 

plus:

  • izvrstan surround u igrama
  • solidna konstrukcija

 

minus:

  • Sve osim igara uz najžešći optimizam zvuči prosječno
Logitech G533 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina