NA TISUĆE KOMADA

Apple bi uskoro mogao izbrisati neke od vaših omiljenih aplikacija

08.02.2017 u 14:11

Bionic
Reading

Čini se kako će Apple u skorije vrijeme iz trgovine aplikacijama izbrisati na tisuće igara i appova koji nisu nadograđeni s podrškom za 64-bitne procesore. Kako prenosi stranica Gizmodo, Apple se uhvatio u koštac s developerima kako bi osigurao potrošačima da su na najnovijim komadima softvera i maknuo 'smeće'

Apple je još 2015. godine od developera zatražio da osvježe svoje aplikacije za podršku s 32 bita na 64 bita, no to nije bilo dovoljno. Prošlu jesen je IT div s logom nagrižene voćke navodno uklonio preko 43 tisuće aplikacija iz App Storea, a čini se kako će se uskoro 'nogirati' još tisuće.

Ranija izdanja platforme iOS 10 su za 32-bitne aplikacije prikazivala poruku kako app u pitanju može 'usporiti uređaj', no nova poruka koju su developeri našli sugerira da te aplikacije u budućnosti više neće uopće raditi:

S očekivanim dolaskom platforme iOS 11 ove godine, poruka je više nego jasna. Kako piše Gizmodo, teško je sastaviti listu koje su sve aplikacije pogođene ovim, no neki od starijih a popularnih igraćih naslova su po svoj prilici pod velikom prijetnjom od brisanja. To uključuje klasične mobilne naslove kao što su Ridiculous Fishing, Ocarina and Great Lightsaber i dr.

Mashable pak piše kako će ova izmjena izgledno ubiti niz klasičnih aplikacija koje su uopće osigurale uspješnost iPhonea na tržištu.

Via Gizmodo