NOVITETI

Domaća pamet 'kriva' je za Angry Birds tipkovnicu

06.02.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Hrvatski start up Aspida pod brendom Izzy izradio je prvu interaktivnu tipkovnicu za fanove animiranog filma Angry Birds

Brendirana interaktivna tipkovnica Izzy ft. Angry Birds za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS prva je, tvrde u Aspidi, s razvijenim prepoznavanjem poteza prsta na tipkovnici (gesture recognition), što omogućava iscrtavanje emotikona i simbola bez izlaska iz glavne tipkovnice u onu sa simbolima.  

Uz uobičajene funkcije, ova tipkovnica nudi i zvukove te animacije. Tako na njoj možete zasvirati temu iz filma Angry Birds prijeđete li prstom preko tipkovnice, a iscrtavanjem određenih poteza za deset najčešćih emotikona aktiviraju se animacije likova.

U ponudi su četiri skina za tipkovnicu – besplatni generički te tri druga skina Chucka, Reda i Bomba s animacijama. Tijekom prvog tjedna skinovi biti besplatni na App Storeu i Google Playu.

Prije Rovia, proizvođača Angry Birdsa, Aspida je tijekom zadnjih godinu dana surađivala s Hajdukom, Ninom Badrić, 2Cellos, Massimom, Hrvatskim Telekomom i drugima u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađuju i s agencijom Bruketa&Žinić OM.

Glavni investitor im je Jadran Kapital iz Splita.