JASNA PORUKA

Tim Cook o Trumpu: 'Tu politiku ne podržavamo'

30.01.2017 u 12:17

Bionic
Reading

Šef Applea Tim Cook poslao je zaposlenicima memorandum o uredbi predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa, kojom je na dana 120 obustavljen američki program namijenjen izbjeglicama. 'Dijelim vašu zabrinutost', naveo je Cook, 'To nije politika koju podržavamo.'

Evo cijelog teksta memoranduma:

Članice i članovi tima,

tijekom mojih ovotjednih razgovora s dužnosnicima u Washingtonu jasno sam stavio do znanja kako u Appleu duboko vjerujemo u važnost useljavanja - kako na našu tvrtku tako i za budućnost naše nacije. Apple ne bi postojao bez imigracije, kamoli napredovao i bio inovativan kakav jest.

Mnogi među vama izrazili su mi duboku zabrinutost zbog jučer izdane uredbe koja ograniava imigraciju iz sedam zemalja s muslimanskom većinom. Dijelim vašu zabrinutost. To nije politika koju podržavamo.

Postoje zaposlenici u Appleu koje će uredba izravno pogoditi. Naša kadrovska služba i pravni tim su u kontaktu s njima. Apple će učiniti sve što može kako bi im pružio podršku. Nudimo resurse na AppleWebu svima koji imaju pitanja i dvojbe vezane uz politike useljavanja. Kontaktirali smo Bijelu kuću kako bi im objasnili negativan učinak na naše kolege i tvrtku.

Kao što sam puno puta rekao, različitost čini naš tim jačim. Ako nešto znam o ljudima u Appleu, to je dubina naše empatije i podrške koju pružamo jedni drugima. Važne su sada kao što su uvijek bile i neće oslabiti ni trunku. Znam kako mogu računati na sve vas kako bi se svi u Appleu osjećali dobro došli, poštovani i cijenjeni.

Apple je otvoren. Otvoren svima, bez obzira odakle dolaze, kojim jezikom govore, koga vole i kome se klanjaju. Naši zaposlenici su među najtalentiranijima u svijetu, naš tim ima članove iz svakog kutka Zemlje.

Riječima doktora Martina Luthera Kinga: 'Možda smo svi došli na različitim brodovima, ali smo sad svi u istoj barci.'

Tim

Cook je u Washingtonu bio na sastanku s kremom zakonodavne vlasti. Sastao se sa senatorom Orinom Hatchom i demokratskim senatorom Markom Warnerom. Susreo se i s Trumpovim zetom i savjetnikom Jaredom Kushnerom i Ivankom Trump. U prosincu prošle godine bio je na sastanku s predsjednikom Trumpom i njegovim tranzicijskim timom.

Tijekom razgovora sa zaposlenicima Cook je rekao kako ne vjeruje u stajanje po strani. 'Utjecati možete jedino ako ste u areni. Naći ćemo se u areni oko svih tema koje su nam važne, slagali se s drugima ili ne. Važno je to učiniti jer vikanjem nećemo promijeniti ništa. Treba svima pokazati zašto je vaš put najbolji', istaknuo je.

Više: BuzzFeed