RUKAVICA U LICE

Pola luka u vrećici izazvalo Trumpa na Twitteru, tko će pobijediti?

25.01.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Novi američki predsjednik poznat je, između ostalog, i po svojim osebujnim tvitovima. Na dvoboj u broju pratitelja izazvala ga je - polovica luka u plastičnoj vrećici

Iako je napravio prije tek koji dan, vlasnik korisničkog računa na Twitteru @HalfOnionInABag ne krije ambiciozan plan: prikupiti više pratitelja od američkog predsjednika Donalda Trumpa (koji je nedavno preuzeo i korisnički račun @POTUS).

Zadani cilj je, blago rečeno, izazovan: privatni korisnički račun predsjednika Trumpa prati 21,6 milijuna tviteraša. Polovica luka je u prvih nekoliko dana prikupila blizu 200 tisuća što nije loše, ali čeka ju još dug put. 

Čini se kako je zasad usredotočena na zadržavanje smisla za humor u vrijeme dubokih podjela u Sjedinjenim Državama. Tako je, primjerice, tvitnula kako namjerava napisati knjigu naslova Pola luka u vrećici: Umjetnost obroka, parodirajući naslov poznate Trumpove uspješnice. Drugi veliki cilj? Da ju netko upotrijebi uz hamburger ili omlet. A i podržava prosvjede protiv Trumpa.

Tviteraši vole čudne pojave, pa su stoga prigrlili i polovicu luka. Čak i oni koji ne vole tu namirnicu.

Vlasnik ovog neobičnog korisničkog računa i dalje je nepoznat javnosti, iako je medijima naznačio kako to neće ostati tako zauvijek. Pokrenuo ga je frustriran inauguracijskom svečanošću. Htio je dići frku i usput nasmijati ponekoga jer, kako kaže, svima će nam trebati dobra doza humora kako bi preživjeli ono što nas čeka.

Više: CNET