BESPLATNO U SPLITU I ZAGREBU

Baka i djed se boje interneta? Evo radionice za njih!

23.01.2017 u 13:18

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom građanima starije životne dobi nudi besplatnu obuku u korištenju računala i interneta uz pomoć stručnjaka

Prema istraživanjima Hrvatskog Telekoma, sve je veći broj korisnika fiksnih usluga u potražnji za paketima koji će im dati još veći broj usluga i pogodnosti. 

Praktično svaki treći od svih novih korisnika broadbanda stariji je od 60 godina. Od toga, njih čak 50 posto nema adekvatan uređaj za korištenje interneta i ima strah od korištenja. Ipak, svaki peti korisnik fiksne telefonije odabrat će broadband liniju ako ponuda uključuje stolno ili tablet računalo.

U skladu s time i strategijom za povećanje dostupnosti i korištenja brzog interneta, HT je u suradnji s Udrugom za edukaciju građana pokrenuo pilot-projekt besplatne edukacije za sve građane mlade duhom. 

U dva školska sata, koliko traje edukacija, inženjer informatike polaznicima će demonstrirati rad na operativnom sustavu Windows, spajanje na internet i Wi-Fi, kako koristiti e-mail, društvene mreže i ostale programe po njihovoj želji. 

Edukacije će biti održane u Zagrebu i Splitu. Polaznike će dočekati oprema, no mogu ponijeti i vlastito tablet računalo ili laptop. Više informacija o edukaciji može se saznati od djelatnika u najbližem splitskom ili zagrebačkom T-Centru.

Korisnici stariji od 60 godina rastuća su potrošačka skupina, koja digitalnu povezanost vidi kao slobodu i prozor u svijet. Igraju igrice i koriste aplikacije s pomoću kojih najčešće traže financijske usluge i savjete, prate vremensku prognozu ili čitaju novine i komuniciraju s najbližima. 

Za njih su u HT-u osmislili pakete s dodatnim pogodnostima, poput paketa Neograničeni pozivi i internet, koji uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar Hrvatske, neograničen internetski promet te posebno prilagođeni tablet s instaliranim aplikacijama za čitanje novina i komunikaciju s najbližima. 

Paket Neograničeni pozivi uz TV uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, više od 80 TV kanala te fiksni telefonski uređaj za jednu kunu, dok paket Halo Zovem sve sadrži 100 minuta prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, mogućnost pristupa internetu  i mjesečni popust do 31 kn na cijenu električne energije kupljene preko HT-a.

Korisnicima sva tri paketa na raspolaganju su HT-ovi tehničari.