SVI NA CHROMEU

Microsoft ne poznaje 'ne' kao odgovor - napada na korisnike Google Chromea

27.01.2017 u 15:15

Bionic
Reading

Microsoft je itekako ustrajan u planu da potrošači diljem svijeta maskimalno koriste njihove usluge i softver. Korisničko 'ne' im ne predstavlja posebno težak zalogaj pa su ovaj put, pored reklama u Start izborniku, odlučili gnjaviti i nekolicinu korisnika internetskog preglednika Chrome

Prema izvješću Mycea, nekim korisnicima kojima je internetski preglednik Chrome smješten na taskbar nedavno je počela iskakati reklama za Microsoft Personal Shopping Assistant dodatak tom pregledniku. Sami dodatak nije posebna novotarija, postoji već kakvih godinu dana, no prvi put je Microsoft odlučio koristiti 'čari' operativnog sustava na način da pruža reklame za svoje dodatne usluge preko tuđih proizvoda.

Reakcija korisnika bila je očekivana - dodatak je, neovisno o svojoj funkciji, dobio brdo negativnih recenzija u Chrome Web Storeu. Tko je uopće u IT divu iz Redmonda mislio da je ovo pametan potez?

Čak su i neki od poznatih autora o Microsoftovim proizvodima poput Paula Thurrotta pokazali zabrinutost oko ovakve politike. Što ako developeri diljem svijeta dobiju pristup ovakvim mogućnostima u operativnom sustavu i on postane poput weba današnjice s brdom neželjenog sadržaja i reklama?

Na službeni upit o tom hoće li se takav scenarij i dogoditi, Microsoft je tek kratko odgovorio da rade na testiranju novih značajki kojima mogu poboljšati korisničko iskustvo Windowsa 10.

Više: Myce