PRIČA SE

Idući iPhone mogao bi vas prepoznati, lajkate?

20.01.2017 u 15:54

Bionic
Reading

Priča se kako bi slijedeća generacija Appleovih pametnih telefona mogla biti opremljena tehnologijom prepoznavanja lica i gesti temeljenom na laserskom senzoru

Sudeći po istraživačkoj bilješci koju su klijentima odaslali iz Cowen and Company, Apple se sprema u idući iPhone ugraditi tehnologiju prepoznavanja lica i gesti korištenjem laserskog senzora koji bi, uz pomoć infracrvenog senzora, omogućio dubinsko mapiranje objekata.

U istoj bilješci potvrđena su izvješća prema kojima bi novi iPhonei mogli imati OLED zaslone i biti drugih dimenzija. Tako bi mogli dobiti novi iPhone s OLED zaslonom dijagonale 5,8 inča (14,7 centimetara), novog dizajna i s Touch ID čitačem otiska prsta ugrađenim ispod stakla i u području aktivnog zaslona.

Nagađanja o podršci za prepoznavanje lica u Appleovim uređajima nisu velika novost. Pojavila su se prvi put još prije no što je predstavljen iOS 5, kada se nagađalo da će jabučari ponuditi novi API koji će razvojnim programerima omogućiti pristup takvoj tehnologiji. To se pokazalo kao netočno.

Apple je 2013. godine kupio Primesense, izvornog proizvođača senzora za Microsoftov Kinect, kasnije korišten u Windowsima. Moguće je kako će upravo tu tehnologiju koristiti u novoj seriji svojih pametnih telefona.

Više:Neowin