STIŽE BUG FUTURE SHOW

Bug i HT kreiraju bolji svijet uz STEM znanja

20.01.2017 u 06:34

Bionic
Reading

Vrhunski stručnjaci, učitelji heroji i super-junaci prenijet će najnovije tehnološke trendove na još jednoj impresivnoj audio-vizualnoj predstavi, poručuju organizatori

Kako kroz stjecanje STEM znanja i ljubavi prema tehnologiji osigurati izgradnju boljeg svijeta otkrit će vam predavači, panelisti i ostali sudionici programa ovogodišnjeg Bug Future Showa (#BFS2017). 

Cjelodnevni tehnološki show u organizaciji časopisa Bug, uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, okupit će u četvrtak, 26. siječnja, u zagrebačkom kinu Europa zaljubljenike u najinovativniji biznis današnjice. 

Svi geekovi i gadget-freakovi, oni koji se smatraju techijima i early-adopterima te tehnološka zajednica s utjecajnim pojedincima svih profila moći će se, četvrtu godinu zaredom, zabaviti i družiti na jedinstvenom događaju u regiji te ponovno poslušati vrhunske regionalne tehnološke stručnjake, učitelje, pa i super-junake koji nas uveseljavaju i - odgajaju. 

Bug Future Show 2017 otvorit će predavanje na kojem će važnost osuvremenjivanja obrazovnog sustava i implementaciju novih tehnologija u redovni kurikulum predstaviti dr. Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja. 

Pravce za uspjeh, ali i sve anomalije koje danas stoje na tom putu kada je riječ o domaćoj startupaškoj sceni, razotkriti jedan od najpriznatijih svjetskih telekomunikacijskih stručnjaka, Alan Đurić, suosnivač i šef tehnike švicarske tvrtke Wire. 

Posjetitelji BFS-a moći će naučiti i kako, zahvaljujući utjecaju na društvenim mrežama, izgraditi poslovni uspjeh na predavanju Elle Dvornik, uvjerljivo najveće hrvatske digitalne influencerice

'Ovogodišnji BFS će biti jedna lijepa priča jer se bavimo budućnošću mladih. Razvoj svakog društva temelji se na obrazovanju, a nama je najbliža tematika obrazovanje za STEM područja i na to ćemo se fokusirati. 

Bavit ćemo se i umjetnom inteligencijom, gig-ekonomijom, Hololensom, novitetima iz područja računala i mobilnih komunikacija, uz neizostavni zabavni dio koji BFS čini drugačijim od svih ostalih', rekao je Miroslav Rosandić, glavni urednik Buga.

Ulaz na show je besplatan, ali uz pozivnicu. Ako još niste dobili Bugovu pozivnicu, a želite doći, trebate se e-mailom javiti u Bug s dokazom da su čitatelji magazina ili isto to napraviti na Twitteru uz hashtag #BFS2017. 

'Hrvatski Telekom je u svakom trenutku u središtu najnovijih tehnoloških trendova, bilo da se radi o našim stručnjacima koji su direktno uključeni u razvoj mreža i tehnologija budućnosti ili su na samom izvoru svjetskih trendova i najnovijih praksi. 

HT-ova misija je otvoriti tržište za nove tehnologije. Tako ćemo ove godine na Bug Future Showu premijerno pokazati kako funkcionira virtualna stvarnost na najpopularnijoj igraćoj konzoli - PlayStationu 4.

Našu prednost u znanju o najnovijim tehnologijama svakako želimo podijeliti s našom ICT zajednicom, a BFS je idealno mjesto gdje to već četvrtu godinu činimo jer je riječ o najvećem regionalnom događaju te vrste', istaknula je Nina Išek Međugorac, direktorica Odjela za korporativne komunikacije u HT-u, koji je tehnološki partner showa.

Cjelodnevno druženje bit će i ove godine začinjeno šaljivim tonovima, za što će se pobrinuti tradicionalni voditelj showa Ivan Šarić, a posjetitelji BFS-a moći će svjedočiti i jedinstvenoj raspravi u kojoj će se po prvi puta u povijesti sučeliti Superman, Batman i Spiderman kako bi raspravljali o tome tko će biti njihovi nasljednici, odnosno super-junaci budućnosti. Najmoćniji trio svih vremena pripremit će spektakularnu završnicu Bug Future Showa 2017., najavljuju organizatori.  

'Iznimno me veseli što će posjetitelji BFS-a biti u prilici upoznati istinske heroje - odgajatelje, nastavnike, učitelje i profesore koji već sada mladima, prkoseći sustavu, približavaju znanost, programiranje, elektroniku i matematiku najsuvremenijim pedagoškim metodama, 'podvaljujući' im ljubav prema učenju kroz korištenje digitalnih tehnologija. 

Čudotvorce koji će svih zapanjiti predstavit će najveći među najvećim arhitektima boljeg svijeta, profesor matematike Toni Milun', najavljuje Dragan Petric, izvršni urednik Buga.

Više: Bug Future Show