NEOBIČAN MOBITEL?

Microsoft patentirao uređaj kao iz 'Westworlda'

22.01.2017 u 18:35

Bionic
Reading

Američki Savezni ured za patente Microsoftu je odobrio patent za mobilni uređaj kojeg je moguće razmotati i otvoriti u veći uređaj nalik tablet računalu

Microsoft je patentni zahtjev za savitljivi uređaj predao 16. listopada 2014. godine. Patent pod rednim brojem 9.541.962 B2 odobren je 10. siječnja ove godine. 

O čemu se radi? U opisu patenta stoji kako je riječ o mobilnom računalnom uređaju s fleksibilnom strukturom šarki, koja povezuje i na okupu drži više kućišta koja je moguće okretati oko njihovih osi, koji uz to ima i savitljivi zaslon. 

Patent pokriva širok raspon dizajna uređaja koji izgledom podsjećaju na pametni telefon, ali koje je moguće proširiti i razmotati u veći uređaj s jedinstvenim zaslonom. Predviđene su inačice s jednim i dva seta šarki.  Obožavatelji serije Westworld prepoznat će dizajn jer je sličan uređajima kakve koriste zaposlenici izmišljene tvrtke Delos u hit-seriji HBO-a.

Ne treba, naravno, zaboraviti kako Microsoft i druge velike tvrtke rutinski patentiraju ideje i tehnologije koje nakon toga više nikad ne vide svjetlo dana, kamoli trgovinu u kojima bi ih mogli kupiti. 

Više: Neowin i USPTO