UČITE ONLINE

Harvard sve svoje tečajeve fotografije daje besplatno

17.01.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka glasila 'neću više snimiti nijednu lošu fotografiju', definitivno biste trebali baciti pogled na ovaj besplatni tečaj sveučilišta Harvard

Sveučilište na kojem su studirali Bill Gates i Mark Zuckerberg uploadalo je čitav tečaj fotografije na ALISON - jednu od mnogih stranica posvećenoj obrazovanju online.

Tečaj se sastoji od dvanaest modula koji pokrivaju osnove fotografije - od softvera do kompozicije i osvjetljenja. Trinaesti modul služi kao svojevrsni sažetak svega što ste prije njegova otvaranja naučili. Ako prođete rezultatom većim od 80 posto, možete isprintati diplomu i objesiti je na zid.

Postoji li ovdje kakva začkoljica? Naravno da postoji. Tečaj je još iz davne 2009. - što znači da iako je dobar dio gradiva aktualan i danas, nekoliko lekcija vezanih uz softver očigledno nije.

Harvard, naravno, nije jedino prestižno sveučilište koje je pouku odlučilo plasirati online. UCLA, Yale i Princeton također imaju lekcije koje možete pronaći na netu. Većina njih, doduše, tiče se računala ili akademskih tema.

No sve u svemu, lijepo je pronaći tečaj koji se bavi malo kreativnijim temama. Do tečaja možete doći klikom na ovaj link