Tehnologija TEHNO TRANSFER

Tesla Appleu oteo majstora za softver

Izvor: Profimedia Profimedia , Autor:Profimedia

Chris Lattner, autor Appleovog razmjerno novog i globalno popularnog programskog jezika za aplikacije Swift, odlazi iz diva iz Cupertina.

U objavi na mailing listi za Swift Chris Lattner nije naveo razlog zašto napušta Apple, tek kako će otići krajem ovog mjeseca kako bi se 'okušao u izazovima na drugom području'.

No, nešto kasnije se na Teslinom službenom blogu pojavila objava u kojoj stoji kako će Lattner preuzeti poziciju dopredsjednika za autopilotski softver, gdje će zamijeniti Jinnaha Hoseina, dopredsjednika softvera u SpaceXu koji je dosad privremeno obavljao tu dužnost. Na Lattnerovo mjesto u Appleu doći će Ted Kremenek, također istaknuta figura u svijetu Swifta.

Lattner je u Apple došao 2005. godine nakon što je napravio razvojni alat LLVM u sklopu svog doktorata. LLVM je integrrian u Appleove razvojne alate, a Lattner se počeo baviti izradom Swifta.

Swift je Appleov programski jezik za izradu aplikacija za iOS (iPhone, iPad) i Mac. Predstavljen je tijekom konferencije Worldwide Developers 2014. Od tada je postao jednim od najpopularnijih programskih jezika uopće.

Više: Business Insider

459032,459060,458759,453126
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još