CES 2017

Samsungov novitet je pola računalo, pola zvučnički sustav

11.01.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Samsung je godinu počeo gomilom predstavljenih noviteta na sajmu potrošačke elektronike CES 2017. Upravo zbog toga, na neke od uređaja uopće nisu stigla ni pasti svjetla reflektora. Jedan od njih je neobično All-in-One računalo, kojem osnovu čini 24-inčni zaslon uparen s pravim soundbarom

Posrijedi je, naravno, Windows 10 PC, a pored neobičnog dizajna može se pohvaliti i činjenicom da je, usprkos All-in-One karakteru, dio komponenti moguće nadograditi po potrebi korisnika.

Tu je 24-inčni zaslon razlučivosti 1080p, kojeg je moguće nagnuti i postaviti mu visinu. Dostupan je i u varijanti osjetljivoj na dodir s Gorilla Glass zaštitnim slojem. Zaslon je smješten na kućište, koje istovremeno služi za hardverske komponente i zaseban zvučnički sustav od 2x10W. U srcu uređaja se nalazi Intel Core i5-7400T na taktu od 2,4GHz, kao i 8GB ili 16GB radne memorije te terabajtni disk (od svega 5.400 RPM). Kome je to nedovoljno, Samsung navodi kako je ovaj PC itekako moguće nadograditi po želji korisnika kad su u pitanju RAM i spremišni prostor.


Da je riječ o računalu namijenjenom multimediji sugerira upravo spomenuto postolje sa zvučnikom, a u kompletu Samsung donosi bežičnu tipkovnicu i miša. Prednja kamerica uređaja je kompatibilna s Windows Hello značajkom.

Za sada Samsung nije otkrio datum dostupnosti ili cijenu ovog noviteta.