NA DANAŠNJI DAN

Pogledajte kako je prije 10 godina Steve Jobs predstavio prvi iPhone i promijenio svijet

09.01.2017 u 12:53

Bionic
Reading

Datum 9. siječnja 2007. godine posebno je bitan za Apple, a svoje odjeke ima još i danas u IT svijetu. Steve Jobs na današnji dan prije deset godina na događanju Macworld otkrio je iPhone, uređaj koji je počeo (novu) priču o uspjehu tvrtke s logom nagrižene voćke

Jobs je iPhone predstavio kao kombinaciju tri proizvoda u jednom - 'to je iPod sa širokim zaslonom osjetljivim na dodir, to je revolucionarni mobitel te uređaj za internetsko komuniciranje s fenomenalnim email klijentom, internetskim preglednikom, pretraživanjem i kartografijom'.

Do danas je iPhone (svih generacija, jasno) prodan u više od milijardu primjeraka, a praktički da ne postoji segment u koji ovaj uređaj nije uveo revoluciju. Posebno se to tiče fenomenalne integracije hardvera i softvera, no vrijedi spomenuti i druge uređaje koji su nastali na temelju uspjeha iPhonea na tržištu, poput iPada.

Apple, jasno, slavi ovu obljetnicu naglašavajući i kako je 'najbolje tek pred nama'. 'iPhone je postavio standarde u mobilnoj kategoriji u prvom desetljeću postojanja, a tek počinjemo', poručio je Tim Cook, CEO Applea.

S obzirom da je iPhone za Appleovo poslovanje najbitniji uređaj uopće, s nestrpljenjem valja očekivati sljedeće što će donijeti na tržište. Oni znatiželjne, koje zanima kako je izgledala Appleova stranica te daleke 2007. godine, to mogu vidjeti zahvaljujući internetskoj arhivi