ODMAH I SAD

Želite drukčiji Twitter? Požalite se njegovom šefu!

30.12.2016 u 10:58

Bionic
Reading

Suosnivač i direktor Twittera Jack Dorsey javno je pozvao tviteraše na slanje prijedloga za poboljšanje najvećeg svjetskog servisa za mikrobloganje. Hashtag je #Twitter2017

Ne događa se svaki dan da glavni direktor globalno prisutne kompanije pita korisnike što žele. Pa, ako želite promijeniti Twitter, evo vam prilike.

Jack Dorsey je tvitnuo otvoreni poziv za prijedloge, pitajući tvitosferu što smatraju najvažnijim poboljšanjem ili dodatkom za Twitter u idućoj godini. Tvit je dobio 350 odgovora u manje od prvih 20 minuta.

Dorsey isti pristup koristi i za svoju tvrtku Square. Dobio je manje od 100 odgovora u prvih 40 minuta.

Što se dosad najviše tražilo za Twitter? Uvođenje mogućnosti uređivanja tvitova je pri vrhu, iako je stigao nemali broj zahtjeva za bolju zaštitu od zlostavljanja.Morat ćete Dorseyu objasniti kako bi vaš prijedlog funkcionirao, pa stoga pazite sa čime istrčavate.


Što se uređivanja tiče, objasnio je kako to nije tako jednostavno kakvim se čini jer treba razlikovati uklanjanje tipfelera od promjene značenja nakon što je tvit odaslan. Za zlostavljanje je rekao kako su već promijenili pravila korištenja te pozvao korisnike da mu kažu kakvu točno zaštitu očekuju.

Bila je ovo burna godina za Twitter. Nisu uspjeli naći kupca, niti se izvući iz financijskih problema. Dobar dio uprave napustio je tvrtku, ugasili su Vine. Shvatili su kako se ne mogu nositi s Facebookom, Snapchatom i drugima, pa su se više okrenuli emitiranju i guranju medijskih sadržaja, ponajprije vijesti.

Više:CNET