NOVE GLASINE

Galaxy S8 stiže s više memorije

29.12.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Novo izdanje Samsungove perjanice trebalo bi biti predstavljeno tijekom travnja iduće godine, ali informacije o njemu već naveliko cure

Između ostalog, nagađa se kako bi mogli vidjeti dva izdanja novog top modela (Galaxy S8 i S8 Plus) koja će imati dvostruko više RAM-a i brži čip za pohranu od sadašnjeg top modela.

Prijašnje glasine govorile su kako bi S8 trebao doći sa šest GB RAM-a i s do 256 GB memorije. Nova govorkanja navode osam GB RAM-a, napravljenih korištenjem 10-nanometarske tehnologije, kao i noviji čip UFS 2.1.

Iz Qualcomma je već stigla najava čipseta Snapdragon 835, koji bi se mogao naći u modelu S8, kao i Samsungov vlastiti Exynos 8895.


Standardno izdanje Galaxyja S8 bi moglo imati zakrivljeni zaslon dijagonale 5,1 inč (12,95 centimetara), dok bi S8 Plus dobio zakrivljeni zaslon dijagonale šest inča (15,2 cm). Prvi model mogao bi imati jednu kameru straga, a drugi dvostruku. Dolazili bi s Androidom Nougat i Samsungovim sučeljem.

Kao što smo već pisali, u južnokorejskoj korporaciji bi se mogli odlučiti dodati vlastitog digitalnog pomoćnika, konkurenciju Appleovoj Siri i Googleovom Assistantu.