GLASINE

Samsung priprema 'zvjerski' način rada za Galaxy S8?

23.12.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Zahtjev za zaštitu patenta u Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama otkrio je neobičnu novu značajku Samsungove perjanice koja bi se trebala pojaviti tijekom iduće godine

Nova značajka, nazvana Beast mode (Zvjerski režim rada), opisana je u zahtjevima koje je Samsung predao tijelima zaduženim za odobravanje patentne zaštite u Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama.

U pratećoj dokumentaciji nema puno pojedinosti koji bi mogli otkriti što to točno u Samsungu pripremaju. Opisana je kao softverska značajka koja će omogućiti poboljšavanje brzine i performansi mobitela.

Već je poznato kako beta izdanje operativnog sustava Android Nougat za seriju pametnih telefona S7 ima niz režima rada namijenjenih poboljšanju izvedbe smartfona, poput režima rada za igranje i za zahtjevne zadaće. Hoće li 'zvjerski' režim rada otići još korak dalje? Vidjet ćemo.

Ako je vjerovati glasinama i nagađanjima, Galaxy S8 bi trebao doći s 10-nanometarskim procesorom, vjerojatno Snapdragonom 835 ili ekvivalentnim Exynosom - te osam GB RAM-a.