STIGAO AMAZON PRIME

Još jedan svjetski gigant ušao na hrvatsko tržište online videoteka

14.12.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Amazon Prime Video usluga sada je dostupna u više od 200 zemalja diljem svijeta, što uključuje i Hrvatsku. Amazon možda još nije konkurentan sirovom količinom sadržaja, no uz vrlo niske cijene i dodatne pogodnosti, profitiraju samo korisnici

Baš kako je nedavno i najavljeno, uz širenje dostupnosti usluge, Prime Video je moguće testirati uz besplatni sedmodnevni probni period te prvih pola godine pretplate po povoljnoj cijeni.

Ono što je još bitnije za Amazon, njihov video-on-demand servis ovim potezom premašio je Netflix i u broju zemalja s dostupnim sadržajem (200+ u odnosu na 130). Prime Video pretplatnici mogu uživati u sadržaju bilo kada i bilo gdje kroz Amazon Prime Video aplikacije na Android i iOS mobilnim uređajima i tabletima, kao i popularnim LG i Samsung modelima televizora. Jasno, u video materijalu je moguće uživati i jednostavnim posjećivanjem web stranice.

Kao vrh ponude, Amazon se može pohvaliti i serijalom The Grand Tour, svojevrsnim nastavkom Top Geara u kojem poznati trojac Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May izvode kojekakve avanture diljem svijeta u superskupim i...drugim automobilima.

Od ostalih preporuka, Amazon spominje još i serije Mozart in the Jungle, The Man in the High Castle, Tumble Leaf, i dr. O lokalizaciji sadržaja (titlovi i sl.) za sada nema mnogo govora, no za to ionako primat imaju servisi poput Pickboxa.