LAŽNA PROŠIRENA STVARNOST

U Magic Leap je uložio i Google, a izgleda da se radi o prevari

10.12.2016 u 08:48

Bionic
Reading

Čini se kako je Magic Leap obećavao daleko više od onog što može isporučiti.Pojavile su se optužbe kako je njihov video s prikazom fascinantne tehnologije proširene stvarnosti u stvari lažnjak

Tijekom posljednjih nekoliko godina puno se pričalo o navodno naprednoj tehnologiji proširene stvarnosti tvrtke Magic Leap. Prašinu je 2014. godine dodatno podigla runda investicija vrijedna pola milijarde dolara, iza koje su stajali i ulagači poput Googlea.

Čini se kako je Magic Leap obećavao daleko više od onog što može isporučiti.

Prošle godine su objavili video u kojem pokazuju primjer igre u miješanoj stvarnosti kakvu navodno igraju u tvrtci. Kako tvrdi web magazin Information, takva igra u to vrijeme nije postojala, a video je u cijelosti napravljen korištenjem specijalnih efekata.

No, to nije sve. Čini se kako Magic Leapova patentirana tehnologija optičkih vlakana ne funkcionira dovoljno dobro za uređaj nosivog računalstva za miješanu stvarnost te je privremeno arhivirana.

Umjesto nje, tvrde u Informationu, koriste drugu još nepoznatu tehnologiju kako bi iskustvo kakvo sad nude prototipu veličine kacige dobili u uređaju veličine naočala.

Tijekom nedavne demonstracije uređaj nazvan PEQ je prikazan isključen, a direktor Magic Leapa Rony Abovitz nije govorio o samoj tehnologiji, kao ni naznačio kad bi mogla postati dostupnom.

Više:Information