POD IMELOM

Gdje se poljubiti u Zagrebu? Pokazat će vam aplikacija

05.12.2016 u 12:56

Bionic
Reading

Ruta Cmok&Bok (Kiss&Tell) sastavljena je od zagrebačkih lokacija na kojima turisti i građani mogu fotografirati poljubac s nekim koga vole i podijeliti ga na društvenim mrežama

Mobilna aplikacija Zagreb Be There nudi novu božićnu rutu za turistički obilazak grada. Ruta Cmok&Bok (Kiss&Tell) sastavljena je od zagrebačkih lokacija na kojima turisti i građani mogu fotografirati poljubac s nekim koga vole i podijeliti ga na društvenim mrežama, kako bi dobili mogućnost za osvajanje nagrada.

Turistička zajednica grada Zagreba odlučila je upotrijebiti poljubac pod imelom, kao gotovo globalno poznat božićni običaj, kako bi potaknula posjetitelje Zagreba na istraživanje novih neuobičajenih mjesta u gradu uz pomoć njihovih pametnih telefona. Naime, aplikacija na fotografiju automatski ubacuje poseban filter s božićnom imelom.


Kao dio kampanje Goran Kovačević ili KovaZG, poznat po projektu Humans of Zagreb, fotografirat će poljupce i lokacije iz rute, a posjetitelji službene zagrebačke stranice za turiste na Facebooku moći će sudjelovati u pogađanju gdje se lokacija nalazi.

Na kraju Adventa bit će proglašena i najbolja lokacija za poljupce u Zagrebu, temeljem broja fotografija.

Uz Cmok&Bok (Kiss&Tell), aktivirana je i Advent Zagreb koja se i ove godine sastoji od nezaobilaznih adventskih mjesta kao što su Ledeni park, Tomićeva ili Europski trg.

Aplikacija je besplatna i dostupna za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS (iPhone), a možete ju preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com