PLATFORME ZA FREELANCERE

Trebate programere? Evo gdje ćete ih lako naći

06.12.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Imate projekt za koji nešto treba isprogramirati? Posjetite jedno od ovih šest web odredišta i unajmite jednog online

1) Toptal
Na Toptalu ne može baš bilo tko imati korisnički profil. Kako bi ga dobili, morate proći intenzivan proces provjere: razgovor tijekom kojeg procjenjuju vaše znanje jezika i vašu osobnost, sposobnosti, znanja i vještine, praktični ispit, testni projekti... Odobravaju samo tri posto mjesečnih prijava.

Tpotal pokriva samo tri industrije u ovom trenutku: programiranje, kreativni dizajn i financijsku stručnost. Trebate li programera koji se dobro razumije u Java, PHP, C#, iOS, Python, or even WordPress, naći ćete ga ovdje.

2) Guru
Guru je globalna mreža s više do tri milijuna slobodnih strijelaca. Gotovo pola njih izlistano je u područjima IT-ja, razvoja weba i softvera. Najbrže ćete doći do svog programera tako što ćete otvoriti stranicu Find a Guru i početi listati.

Sve se obavlja preko Guruove platforme, od komunikacije do plaćanja. Možete tražiti specifične radnike ili objaviti oglas kako bi vam se oni sami javljali.


3) Upwork
Upwork je trenutno najveća platforma za slobodne strijelce online. Okuplja ih više od 12 milijuna u četiri zemlje.

Plaćanje, kao i sve drugo što trebate, obavljate preko Upworkove platforme. Pojavi li se problem, postoji poseban program za razrješavanje kriznih situacija, osmišljen kako bi vam pomogao u pronalaženju rješenja. Ne plaćate dok niste zadovoljni.

4) Freelancer
Još jedna ogromna platforma, s više od deset milijuna registriranih slobodnih strijelaca. Objavite oglas i pričekajte da vam se javi netko s ponudom. Kad angažirate one koje trebate, možete koristiti ugrađene sustave za brbljanje, podršku, praćenje tima i mobilne aplikacije.

5) /r/ForHire
Reddit je dobar izbor ako želite biti sigurni kako ste odabrali freelancera koji doista odgovara vašim potrebama.

U zajednici /r/ForHire community možete objavljivati oglase za posao besplatno. /r/Jobbit isto nije loša, iako nije toliko popularna ili aktivna.

6) Craigslist
S više od 750 milijuna posjetitelja mjesečno, Craiglist nudi dobre izglede za pronalazak odgovarajuće radne snage.
U potrazi za programerima zavirite u rubriku Software / QA / DBA. Za oglas ćete morati platiti 35 dolara po odabranoj kategoriji.

Više:Make Use Of