NAPOKON!

U Hrvatsku stigli Moto Z i Moto Z Play, dva mobitela koji bi vam se mogli svidjeti

02.12.2016 u 08:44

Bionic
Reading

Lenovo priopćava da su uređaji Moto Z i Moto Z Play konačno stigli u Hrvatsku te su dostupni na prodajnim mjestima od 1. prosinca. Pritom je obitelj proizvoda Moto Z stigla s punim setom dodataka Moto Mods, a oni, njihovim riječima, predstavljaju budućnost mobilne tehnologije

Zahvaljujući tim dodacima korisnici mogu projicirati TV emisiju kako bi je gledali s prijateljima, puštati glazbenu listu na tulumima i sl. jer dodatke čine projektor Insta-Share, zvučnik JBL SoundBoost i Inscipio off GRID Power Pack.

'Postupak povezivanja također smo učinili super jednostavnim. Dodaci Moto Mods stapaju se s telefonom te ih je vrlo jednostavno promijeniti kad god to poželite. S obzirom na to da funkcija nikada ne zastarijeva, možete biti sigurni da su trenutno razvijeni dodaci Moto Mods osmišljeni na način da rade na budućim generacijama telefona Moto Z', stoji u priopćenju.


Moto Z se naziva najtanjim pametnim telefonom na svijetu iz premium segmenta. Iako je kućište debljine svega 5,2 milimetara, on je čvrste izrade zahvaljujući korištenju kvalitetnog aluminija i nehrđajućeg čelika. Riječ je o uređaju dijagonale 5,5" sa zaslonom AMOLED razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela i zaštitnim slojem Gorilla Glass 4. Moto Z donosi i kamericu od 13 MP s optičkom stabilizacijom slike i laserskim autofokusom. Srce mu čini Qualcommov čip Snapdragon 820 uparen s 4 GB radne memorije.

Moto Z Play pak dolazi s baterijom koja omogućuje rad i do 50 sati, što je najizdržljivija baterija za Moto do sada. Uz to mogućnost TurboPower donosi brzo punjenje - za 15 minuta punjenja uređaj može raditi do devet sati. I Z Play je dijagonale 5,5", no uz zaslon razlučivosti 1080 p. Srce mu čini nešto slabiji čip Snapdragon 620 uparen s 3 GB radne memorije. Glavna kamerica je 16-megapikselna te također donosi laserski autofokusni sustav.

Spomenuti dodaci Moto Mods su različitog karaktera. Tu je Hasselblad True Zoom Moto Mod koji donosi 10x optički zum i ksenonsku bljeskalicu, uz fizički okidač i mogućnost snimanja fotografija u RAW formatu. Inscipio off GRID Power Pack pruža do 22 sata baterije na mobilni uređaj, dok JBL SoundBoost donosi dva zvučnika od 3 W, uz vrijeme reprodukcije do 10 sati. Insta-Share Projector pak omogućuje Motorolinim mobitelima projekciju slike na do 70".