UDAR NA DRUŠTVENE MREŽE

Rusi bi zabranili Facebook jer širi antiobiteljsku ideologiju

01.12.2016 u 10:59

Bionic
Reading

Sud u Sankt Peterburgu primio je jučer zahtjev za zabranu Facebooka koji je pokrenuo aktivist Timur Bulatov navodeći kako je ta društvena mreža jasna prijetnja ruskoj nacionalnoj sigurnosti

Bulatov je u opširnom obrazloženju zahtjeva zatražio brzu zabranu djelovanja Facebooka ili primoravanje čelnika kompanije da posluju u skladu s ruskim zakonima. Pored toga, aktivist ističe kako je zabrana nužna, jer Facebook narušava zakon o zaštiti osobnih podataka, ali i kako 'širi nemoralne i antiobiteljske ideologije'.

'Društvena mreža Facebook jasna je prijetnja nacionalnoj sigurnosti i prema ruskim zakonima trebala bi biti blokirana za sve korisnike u Rusiji', zaključio je Bulatov u svojem zahtjevu.

Glasnogovornica suda Darija Lebedeva kazala je kako će zahtjev, u skladu sa zakonom, u roku od pet dana biti razmotren nakon čega će uslijediti rješenje.

Valja podsjetiti kako je 1. rujna prošle godine na snagu stupio amandman na Zakon o zaštiti osobnih podataka koji obavezuje čuvanje osobnih podataka Rusa u zemlji.