NIZ ADAPTERA

ADATA olakšava prijelaz na standard USB-C

30.11.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Sve više uređaja (mobiteli, računala, prijenosnici i tableti) na tržištu stiže sa novim standardom USB-C. Ipak, potrošačke mase se teško prilagođavaju na takvo što, posebno zbog toga što imaju niz dodataka koji koriste starije standarde. Kako bi pomogli u cijeloj priči, tvrtka ADATA predstavila je niz adaptera za pomoć

ADATA priopćava kako su učinili reverzibilni USB standard kompatibilnim s konektorima kao što su USB-A i HDMI, kao i starijim priključcima poput VGA (D-sub). ADATA smatra da USB-C predstavlja pozitivan korak za korisnike. Reverzibilni konektor posve se lako priključuje, a označava dolazak bržeg prijenosa podataka i veće kvalitete prijenosa signala. Uz nove adaptere, kabele i hubove korisnici mogu povezati svoj uređaj putem priključka USB-C s raznim drugim uređajima uz zadržavanje funkcionalnosti. Svi kabeli i adapteri načinjeni su od visokokvalitetnih materijala radi osiguranja optimiziranih karakteristika prijenosa podataka.

Za lakši pristup podacima tu su USB-C OTG čitač i USB-C čvorište. Prvi dodatak kombinira podršku za USB-C, USB-A i microSD/SDXC/SDHC u jednom minijaturnom i lako prenosivom proizvodu. Pomoću njega se na jednostavan način može prenositi sadržaj i povezivati uređaje. USB-C čvorište pak omogućuje prikaz sadržaja s uređaja kao što su prijenosnici i mobilni uređaji na TV-ima, dok USB-A osigurava kompatibilnost s brojnim drugim proizvodima. Tu su još i adapteri za prijenos video sadržaja s USB-C na HDMI i VGA.

USB-C kabeli tvrtke ADATA načinjeni su od robusnih materijala radi sprječavanja oštećenja žica uslijed savijanja, rotiranja ili povlačenja. Premium izrada tih kabela podržava do 100 W zahvaljujući integriranom E-MARK kontroleru koji ubrzava punjenje uređaja i omogućuje punu propusnost standarda USB 3.1 Gen 2, a time i UHD 4K prikaz bez korištenja međuspremnika.

Cijena i dostupnost za sada nisu poznati.